GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2016 Pazar 16:31

Demokrat Parti İzmir'de seçim heyecanı

Demokrat Parti (DP) 13'üncü İzmir İl Kongresi Genel Başkan Gültekin Uysal'ın da katılımıyla başladı.

Mevcut İl Başkanı Metin Dökmeciler ile Tamer Yentür'ün aday olduğu kongrede konuşan Uysal, "Siyaseti zenginleşmenin yolu olarak değil, millete karşılık beklemeden hizmet etmenin aracı haline getirmek zorundayız" dedi.

Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'ndeki DP'nin 13'üncü İl Kongresi'ne, partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal, adaylar mevcut İl Başkanı Metin Dökmeciler ve Tamer Yentür ile partililer katıldı. Sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydeden Uysal, "Büyük Kongre ile Türkiye'yi içine düştüğü halden çıkaracak, iktidarın yegane güç merkezinin millet olduğunu bilen bir anlayış içinde yeniden millete giden bir hareketi hep beraber buralarda ete kemiğe büründürüyoruz. Bu zamana kadar hizmet edenlere şükran duygularımı sunuyorum. Siyaseti zenginleşmenin yolu olarak değil, millete karşılık beklemeden hizmet etmenin aracı haline getirmek zorundayız. Bu anlamda üzerimize düşen mesuliyet ortada. Böyle bir dönemde şuurunu kaybetmemiş bir hareket olarak yeniden milletin önünde kutlu vazifemizi yapma zorunluluğumuz ortada" diye konuştu.

Kongre sonunca seçilen il başkanı çevresinde kenetlenilmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkan Uysal, "Demokrat Parti olarak geçmişimizi insanlarımız biliyor. Ölçülerimizi kaybetmeden, bu zeminlerden çıkacak iradeler neticesinde buradaki iradeyi sorgulamadan seçilen arkadaşlarımızın arkasında kenetlenerek bu davayı etkili bir şekilde, yetkin bir şekilde ileriye taşımalıyız" dedi. Konuşmaların ardından partililer, DP'nin yeni İl Başkanı'nı seçmek üzere sandık başına gitti. (dha)