GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2017 Pazartesi 15:27

CHP’li Özen’den Genel Sekreter Sındır’a cevap: Yanlış bilgi vermek doğru değil!

İl eski Eğitim Sekreteri Yücel Özen sosyal medya hesabından, Genel Sekreter Sındır’ın Bayındır krizi için, ‘Yücel Bey bana söylediğinde durdurun, yapmayın diyecek bir şey yoktu’ açıklamasına, “Yanlış bilgi ile kamuoyuna bilgi vermek doğru değil” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Eğitim Sekreteri Yücel Özen, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın Bayındır kriziyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Belediye tarafından PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete satılan 80 dönümlük arazi için konuşan Sındır, “Benim bunlardan 7 Ekim’de haberim oldu. Sayın Yücel Özen Ödemiş’te et entegre tesisleri açılışında bana söyledi. Bunun üzerine ben de baktırdım, incelettim. Belediye başkanımızla daha sonra konuştum. Yücel Bey’in bana söylediği 7 Ekim’de bütün her şey bitmiş. Satışlar da yapılmış. Gürsel Erol’un 80 dönümlük bir araziyi aldığı basına da yansıdı. Mesela o satış 2017’nin Mart ayında yapılmış. Yeni bir şey değil o. Yücel Bey bana söylediği anda müdahil olunacak bir şey yoktu. Durdurun, yapmayın, etmeyin diyecek bir şey yoktu” açıklamasını yapmıştı.

YANLIŞ BİLGİ VERMEK DOĞRU DEĞİL

Bunun üzerine Özen sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Egedesonsöz röportajını okudum sayın genel sekreterimin... Anladım ki işlerinin yoğunluğundan, o da anlamamış söylediklerimi...ben kendisine, "il yönetimimizin yetkisi ile belediye meclisimiz ve ilçe başkanımızla toplantı yaptığımızı, ertesi gün yapılacak Söğütören köy malının satışının yapılmamasını istediğimizi, ama yine de belediye başkanı sorumluluk benim... satın dediğini... Yusuflu ve Horzum köylerinde satışların yapıldığını anlattım... Gürsel Erol’un oğluna satış çok önce yapılmış... bu konuyu o gün ne ben biliyordum ne de böyle bir şey söyledim....Mesele, köy mallarını satmama sözünü partinin vermesidir...partinin 2.adamının görevi bu parti sözünü uygulatmaktır...Genel sekreterimizi üniversite hocalığı yaparken biz CHP için savaşıyorduk...genel sekreterimizden, parti organı belediye başkanını uyarmasını beklerken, o örgüt başkanımızın köy malı satılamaz... paylaşımını kaldırmasını emrederek beni hayal kırıklığına uğratmıştır....PM üyesinin köy malı satın alması ayıbı ayrı bir iştir...Gürsel Erol beyi ben bir kez gördüm...ama başta kendisi, ve İzmir’imizin belediye başkanları kendisini iyi tanır...Ertuğrul Günay, başta olmak üzere, Dersim il başkanımız da iyi tanır...Dersim il başkanımızın PKK terör örgütü karşısında, partimizin de PKK terör örgütünün karşısında duruşunu dillendiren adam gibi tüm Türkiye’nin alkışladığı konuşmasından rol kapmasıyla becerikliliğini gösteren Dersim mebusu ile meşgul değilim....ben o bölümle meşgul değilim...genel sekreterimizden örgütün ve parti programının beklediği konu....CHP’li belediyelerin, belediye meclislerinden daha ilk gün aldıkları satış yetkisini iptal ettirerek, halka hizmeti köy malını encümende satışlarla yapmaya çalışan CHP'li belediye başkanlarına dur demektir...yanlış bilgi ile kamuoyuna bilgi vermek doğru  değil..."