GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2017 Pazartesi 14:54

CHP İzmir’de istifa şoku: İyi Parti’ye mi geçiyor?

Dikili Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Seyfettin Uysal partisinden istifa etti. İyi Parti’ye geçip geçmeyeceğinin kararını henüz vermeyen Uysal, “Yüzde 28’in üzerine çıkamıyoruz. Şu anda İyi Parti’ye geçme gibi bir durum yok. Ama ileride ne olur bilmiyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde, Milletvekili Aytun Çıray’ın İyi Parti’ye transferinin şoku yaşanırken bir istifa da Dikili’den geldi.

Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Seyfettin Uysal partisinden istifa etti. Partisinin aldığı oy oranından memnun olmadığını ifade eden Uysal’ın Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti’ye geçip geçmeyeceği ise merak konusu oldu.

YÜZDE 28’İN ÜZERİNE ÇIKAMIYORUZ
Gelişmelere ilişkin açıklama yapan Uysal, “İçinde bulunduğumuz duruma çare bulunmamasından dolayı yeni bir çıkış aranıyor. Öyle bir dönemdeyiz. Yüzde 28’in üzerine çıkamıyoruz. Bunun için de söz sahibi değiliz. Hiçbir şey yapamıyoruz” diye konuştu.

İLERİDE NE OLUR BİLMİYORUM
Uysal ayrıca Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti’ye geçip geçmeyeceğiyle ilgili de, “Şu anda İyi Parti’ye geçmeyi düşünmüyorum. Ama ileride ne olur bilmiyorum. Geçmem demiyorum ama şu an öyle bir gelişme yok” dedi.