GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2023 Pazartesi 17:01

CHP’li Nalbantoğlu’ndan İl Başkanı Aslanoğlu’na: Ben olsam ‘adayım’ derim!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yeniden il başkanlığı görevine aday olup olmayacağı sorusuna verdiği yanıt hakkında açıklama yapan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “Ben il başkanı olsam ‘zaten doğal adayım’ derdim. Ben kongrede aday olması yönünde bir problem görmüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP İzmir’in gündeminde olan il ve ilçe kongreleri hakkında konuşan Nalbantoğlu, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun adaylık konusunda yaptığı değerlendirme ile ilgili de düşüncelerini paylaştı.

ONUN YERİNDE OLSAM ADAYIM DERDİM
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na yöneltilen ‘yeni dönemde de il başkanlığına aday mısınız?’ sorusuna verdiği “Bütün ilçe kongrelerimizi tamamlayalım. İl delegelerimiz belirlensin. İl delegelerine saygısızlık yapmak istemem. İlçe kongrelerinin bitiminin ardından kararımı vereceğim” yanıtı hakkında açıklama yapan Nalbantoğlu, “Ben mevcut il başkanına bunun sorulmasını doğru bulmadım. Ben il başkanı olsam ‘zaten doğal adayım’ derdim. Şenol başkanımız her zamanki naifliği, alçak gönüllülüğü ile ‘delegasyonun yapısına bakalım’ dedi. Ben Şenol başkanın birleştirici, naif yapısı ile arkadaşlarımızın birleşmesi için doğru bir perspektif ortaya koyacağına inanıyorum. Ben kongrede aday olması yönünde bir problem görmüyorum. Benim görüşümün doğru olup olmadığının kanıtı 16 Eylül'de sandıktan çıkacak sonuçtur” ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZ DE BENZER GÖRÜŞTE
Genel merkezin Aslanoğlu hakkındaki düşüncelerinin kendi düşünceleri ile örtüştüğünü de dile getiren Nalbantoğlu, “Ben benim görüşlerimden farklı bir görüş olduğunu düşünmem. Kimse de bana bir görüş belirtmedi. Benzer bir görüş genel merkezimizde hakimdir diye düşünüyorum” dedi.

GERÇEK SONUCU SANDIK GÖSTERECEK
Mahalle delege seçimleri ve ilçe başkanlığı seçimleri sürecindeki uyumun mimarının İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu belirten Nalbantoğlu, “Süreç beklediğimiz, umduğumuz çerçevede gelişiyor. Mahalle seçimlerinden başlayarak ilçe seçimleri partimize yakışır şekilde yürüyor derken bunun mimarı il başkanıdır. İl başkanını bu sürecin yürütülmesi noktasında başarılı bulduğum açıktır. Süreç partimizin açısından iyi gidiyor çünkü. Seçim süreci geçmeden, çözülmeden, il delegesinin iradesi sandığa yansımadan yapılacak her şey kişisel yorumdur. Gerçek sonuç ise delegelerinin sandığa yansımış iradeleridir” dedi.

TEK ADAY OLMAZ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nin tek adaylı geçmesini beklemediğini dile getiren Nalbantoğlu, “Ben İzmir'de tek aday ile il kongresine gideceğimizi düşünmüyorum. Gidilerse iyi olur, gidilmezse de çok kötü olmaz. Hepsi partili arkadaşımız sonuçta. Ne yaparsak yapalım bize yakışanı yapalım” diye konuştu.