GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2016 Salı 14:38

CHP’li Kadınlardan şiddete mağduru kadınlara destek eylemi: İstediğimi giyerim sana ne!

CHP İl Kadın Kolları İstanbul ve İzmir'de meydana gelen 2 korkunç olayın ardından şiddet mağduru kadınlara destek eylemi yaptı.

EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı'nda İstanbul Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun hareketi toplumda infial yarattı.

Adliyedeki ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Yeniden gözaltına alınan zanlı gönderildiği mahkemece tutuklandı. 

Çakıroğlu'nun gözaltında olduğu saatlerde bu kez İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen başka bir korkunç olay ülke gündemine taşındı. 23 yaşındaki Neriman G. kendisini taciz eden 2 cani tarafından darp edildi. 

Bunun üzerine CHP İzmir İl Kadın Kolları kadına şiddetin önlenmesi için bir eyleme imza attı. İl Binası önüne gelen kadınlar ellerinde 'Özgür birey, özgür kadın', 'Şort da giyerim', 'Kırmızı ruj da sürerim', 'İstediğim giyerim sana ne' ve 'Kadına şiddete hayır' yazılı dövizler taşırken, 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Kadın gülerse toplum güler' sloganları attı. Kalabalığa CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı da destek verdi.

YALNIZ DEĞİLSİN AYŞEGÜL
Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, “Bayramın birinci günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddeti kınıyoruz. Ayşegül Terzi, kadına şiddeti doğal ve meşru düşünen zihniyetin son kurbanlarından biridir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir. CHP’li kadınlar olarak laikliğin, çağdaşlığın ve demokrasi vazgeçilmezdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız. Ayşegül’e atılan tekme; laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül" ifadelerini kullandı.