GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2016 Salı 13:39

2 rakip başkan 'CHP'deki hareketliliğe' ne tepki verdi?

CHP Genel Merkezi olası erken seçime karşı sandık örgütlenmesinin startını verirken, İzmir Örgütü'nde de çalışmalar başladı. AK Parti ve MHP İl Başkanları CHP'deki hareketliliği değerlendirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim tarihinin öne çekilmesinin gündeme gelmesi karşısında harekete geçti. 

Gelişmelerin ardından doğan erken seçim ihtimalini değerlendiren örgüt bayram tatilinin ardından ülke genelinde sandık çalışmalarına başladı. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'ta yapacağı il başkanları toplantısı öncesinde CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'nın İzmir'e gelerek partinin eğitimcileriyle toplantı yaptı. 

CHP'nin somut bir şekilde alana inmesinin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş parti olarak ilerleyen dönemde atacakları adımlar hakkında Egedesonsöz'e konuştu. 

Karataş, "Genel merkezimiz bir karar almadan İzmir İl Teşkilatı olarak erken seçimle ilgili bir şey söylemek gereksiz olur" derken, Delican CHP'nin alana inmesi ve İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in, 'Kaybettiğimiz 8 ilçeyi geri alacağız' açıklamasına ilişkin konuştu. 

BİZİM İÇİN SEÇİM RUTİNDİR!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: Şu an bir erken seçim yok. Biz her daim hareketliyiz. Bizim için seçim rutindir. Her zaman olabilir. Teşkilatlar olarak çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Seçim olacak diye değil her zaman çalışıyoruz. 

Yeni il başkanıdır. Kendine hedef koymaya çalışıyor. Biz ülkenin birlik bütünlüğüne bakıyoruz. Bu devire kalkıp bu tür hedefler koymayı kendi düşüncesi olarak görüyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü her şeyin üstündedir. 



GEREKSİZ OLUR
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: Erken seçim gündeme geldi fakat herhangi net bir girşim olmadı. Dolayısıyla MHP Genel Merkezinin de böyle bir kararı söz konusu değil. Herhangi bir girişim olmadan genel merkezimiz bir karar almadan İzmir İl Teşkilatı olarak erken seçimle ilgili bir şey söylemek gereksiz olur.