GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2024 Pazar 08:34

CHP’li Bayır: Hamza Dağ’ın oyu, partisinin oyundan fazla!

CHP’nin geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti’nin, en yüksek oyu alacağı aday olan Hamza Dağ’ı Büyükşehir’e aday yaptığını söyledi. Bayır, Dağ’ın tanıtım afişlerinde partisinin amblemi kullanmamasını, “Hamza Dağ, partisinin logosunu saklamakta haklı! Çünkü Hamza Dağ’ın oyu, partisinin oyundan fazla. Bu, ben AKP’nin adayı olarak değil, Hamza Dağ olarak sizden oy istiyorum, demektir. Dağ’ın seçimi alması mümkün değil” dedi.

EGEDESONSÖZ – 25, 26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin Büyükşehir adayı Dr. Cemil Tugay ile Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Hamza Dağ’ı karşılaştıran, projeleri yorumlayan Bayır, Hamza Dağ’ın oyunun, partisinin oyundan fazla olduğunu, bu nedenle partisinin logosunu tanıtım afişlerinde kullanmadığını öne sürdü.

SEN ÖNCE EMEKLİNİN MAAŞINI ARTIR
Hamza Dağ’ın, hükümet gücünü arkasına alarak vaatlerde bulunduğunu, “Beni seçerseniz, iktidar olduğumdan dolayı iktidarın parasını buraya yığarım, diyor. İzmirli bu söyleme inanmaz” diyen Bayır, şunları söyledi:

“Bu sözü söyleyene İzmirli, şunu sorar:  Ben emekliyim, sen iktidarsın ve bana 10 bin lirayla geçin diyorsun. Hamza Bey de diyor ki, ben iktidarım, beni seçersen İzmir’e yatırım yağdırırım! Sen önce emeklinin maaşını artır da mutfağını kurtarsın adam! Sen yoksulluğu yok edememişsin, daha çok yoksul yaratmışsın, ben sana nasıl inanayım?

Cemil Tugay, son derece mütevazı birisi. Kibar bir insan. Verdiği cevaplar çok güzel. Gördüğüm kadarıyla Cemil Tugay, kolektif çalışmaya daha yatkın biri. Meslek odalarıyla, yetkin elemanlarıyla, Aksaçlılara danışarak çalışmayı tercih ediyor. Her şeyi ben bilirim demiyor Cemil Bey.

LOGO KULLANMAMAKTA HAMZA BEY HAKLI
Hamza Dağ ile 8 yıl aynı dönemde milletvekilliği yaptım, uçakta defalarca yan yana uçtuk. Bana göre AKP, en yüksek oyu alacağı adayı koydu Büyükşehir için… Fakat Hamza Dağ’ın seçimi alması mümkün değil. Bunun, Hamza Bey’le ilgisi yok, mensubu olduğu partiyle ilgisi var. Hamza Bey de bunu bildiği için seçim afişlerine AKP logosunu koymuyor! Niye koymuyor? Koymamakta haklı? Neden haklı? Hamza Dağ’ın oyu, AKP’nin oyundan daha fazla da ondan haklı! AKP logosunu bu nedenle saklıyor! AKP’nin söyledikleriyle yaptıkları arasındaki farkı, Hamza Dağ da biliyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey.  Sen şeriat isteyeceksin, laiklik karşıtı konuşmalar yapacaksın, cumhuriyet düşmanlarını meclise sokacaksın, sonra geleceksin, AK Parti’nin adayı Hamza Dağ’a oy ver, diyeceksin. Nasıl alacaksın o oyu, alamazsın!

LOGOSUZ TANITIM AFİŞİ, PARTİYİ REDDETMEKTİR
40 yıllık siyasetçiyim, bunu ilk defa görüyorum, bir partinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı, partisinin logosunu tanıtım afişlerinde kullanmıyor. Bu ayıp zaten yeter onlara. Logosuz tanıtım afişi, ben AKP’nin adayı olarak değil, Hamza Dağ olarak senin oyunu istiyorum demektir. Kendi partisini reddetmek demektir. Hamza Dağ’ın ortaya attığı Körfez Geçiş Projesi, fantezidir. Bu projeye ayrılacak para varsa, adama şunu sorarlar: bu projeye harcayacağın parayla emeklinin hak ettiği maaşı ver. Benim karnım aç, ne yapayım ben senin tüp geçidini? Karşıya geçeceksem, arabalı vapurla geçerim, o projeye gerek yok. Göz boyamaktan başka bir şey değil.”