GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2024 Pazar 00:27

Erdoğan'dan mesaj seli: İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Belediyecilik bizim işimiz" diyen Erdoğan, "İzmir'in yatırım eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak, şehrimizin bu kayıp yıllarını hep birlikte telafi etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından düzenlenen İzmir-Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinginde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ege'nin incisi İzmir'de bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk diliyorum. 20 gün kaldı ama durmayacağız. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Ben buna inanıyorum. 1 asır önce düşmandan kurtuldu ama epeydir hizmet ve eser fukaralarından bir türlü kurtulamadı.

ATATÜRK MASKESİ TAKIP YAN GELİP YATTILAR
Türkiye en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken İzmir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp her dönem yan gelip yattılar.

VERDİĞİMİZ DESTEKLER YEREL YÖNETİMİN BECERİKSİZLİĞİ SEBEBİYLE ARZ ETTİĞİMİZ ETKİYİ GÖSTEREMEDİ
Bir asır önce düşmandan kurtuldu İzmir ancak epeydir eser ve hizmet fukaralarından yakasını kurtaramadı. Tarih boyunda Ege’nin en ışıltılı şehir İzmir... Türkiye gelişip büyürken bu şehir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Hükümet olarak İzmir'e verdiğimiz destekler yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik sebebiyle arz ettiğimiz etkiyi göstermedi.

Mecliste ve belediyelerde temsil etisin diye yetki verdiğiniz kişiler ne yaptı? Yüzlerine Atatürk maskesi katıp her dönem yan gelip yattılar. İzmirlinin can düşmanı olan terör örgütleri ile gizli-saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgasına tutuştular. Tepecik’teki meşhur kavgalar var ya bunun yanında çocuk oyuncağı kalır.

ANLAŞILAN BAY KEMAL'İN AHI TUTMAYA BAŞLADI
Türkiye en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken İzmir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp her dönem yan gelip yattılar. CHP'nin sırtından belediyelere kimlerin taşınacağını biliyor musunuz? Yok. Kime ne vadettiklerinden haberdar mısınız, yok. Fikrimizi kendisine verip zayi etmek istemiyoruz. Özgür efendi Türk filmindeki mazlum karakterine döndü. Anlaşılan bay Kemal'in ahı tutmaya başladı. Ha bire atıp tutuyor ama herhangi bir icraatı yok.

ŞU KÖRFEZİN HALİNE BAKIN
Ülkemiz adına samimi olarak üzgünüz. Son 21 yılda her konuda ülkeye çağ atlatacak işler yaptık. Sadece bu sürecin dışında muhalefet kaldı. Onu değiştiremedik. Dün de kendilerini milletin üstünde görüyor insanımıza tepeden bakıyorlardı. Bugün kendi mensupları dahil herkese aynı nobranlıkta davranıyorlar. Bugün terör örgütlerinin uzantılarıyla kent uzlaşısı adı altında gizli saklı işler çeviriyorlar. Şu körfezin haline bakın. İzmir gibi bir şehrimiz buna layık mı?

Kibirlerinin üstünü taklitçilikle örtmeye çalışıyorlar. Muhalefet salkım saçak da olsa hamd olsun biz bu ülkenin önüne Türkiye Yüzyılı gibi bir vizyon koymayı başardık.

KATILIM ŞU AN 100 BİN KİŞİ
Bizde kibir olmaz, riyakarlık olmaz. Bizde sadece eser olur, hizmet olur, çalışmak olur, mücadele etmek olur, eksik bırakmışsan tamamlama olur. Biz kendimize bu kadar güveniyoruz. Tüm bunlara rağmen korku siyaseti ile irademize ipotek koymaya çalışanlar varsa tek dertleri sizin bu hassasiyetlerinizi istismar etmek olur. Burada sizlerin karşısına tek bir amaçla çıktık. Katılıma bakıyorum Gündoğdu Meydanı bizi yine yanıltmadı. Emniyetten katılımı istedim. Evet 100 bin kişi...

21 YILDIR TEK BAŞIMIZA İKTİDARIZ, BAŞKA BİR NİYETİMİZ OLSA ZATEN ORTAYA ÇIKARDI
Şurada 20 gün kaldı, durmak yok. 31 Mart pazar akşamı bu müjdeyi hep birlikte yaşayacağız. İzmir’in yatırım eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz. Sadece ülkemizin değil dünyanın en nadide köşelerinden biri bu şehrimizi potansiyeline uygun haline getirmeye talibiz. Belediyecilik zaten bizim işimiz.

21 yıldır tek başımıza iktidarız. Başka bir niyetimiz olsa zaten ortaya çıkardı. Milletimizde bizi buralarda bırakmazdı. Onca yılın ardından kimsenin hayat biçimi ile derdi olmadığımızı kabul etmeyen kalmamıştır. İzmir, 31 Mart'ta bu siyaset anlayışını seçecek. Kazananın İzmir olmasını istiyoruz. Buradan böyle bir ses verin ki Ege'nin dört bir yanında duymayan kalmasın. 

449 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK
Amacımızın insanımızın huzur ve refah seviyesini yükseltmek olduğunu görüyorsunuz. Biz de boş laf yok biz icraatlarımızla konuştuk ve konuşuyoruz. İzmir'e 21 yılda 449 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Peki bu muhalefet ne yaptı? Yaptıkları bir yatırım var mı?

Eğitimde şehrimize 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettik. 3'ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk. 26 bin kapasiteli KYK açtık. İzmir'in belediyesi kaç tane yurt binası yaptı? Ancak yalan bol. Alsancak, Göztepe statları başta olmak üzere 115 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda İzmirli hemşerimize 17 milyar TL kaynak sağladık. Sağlıkta 2 bin 70 yataklı Şehit Hastanemize başta olmak üzere 4 bin 677 yataklı hastanemizi kentimize kazandırdık. TOKİ eliyle 21 bin konutu tamamladık. 4 bin 163 konutun yapımıza devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 62 bin bağımsız bölümün dönümünü gerçekleştirdik.

İktidara geldiğimizde şehir sınırları içinde 6 adet atık su artırma tesisi varken bugün 70  atık su arıtma tesisi ile İzmir'e biz hizmet veriyoruz. 5 millet bahçesinden 2'sini yapımına devam diyoruz. Ulaştırmada 618 kilometre bölünmüş yol yaprak toplamda 985 kilometreye çıkardık. Osmangazi ve bağlantı yolları dahil olmak üzere İstanbul-İzmir otoyolunu hizmete açtık. Toplam uzunluğu 2 bin 520 metreyi bulan Konak Tünel'ini kazandırdık. 55 kilometre uzunluğundaki çevre yolunu projelerini tamamladık. En kısa sürede yapımına başlıyoruz. Sabuncubeli tünelini bitirerek trafiğe açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu inşa ettik.

Yaparsa AK Parti yapar. Halen icrası devam den çok sayıda projeyi bitirerek hizmete açıyoruz. Biz İzmir’i bu CHP zihniyetine bırakmayacağız. Gerekenleri biz yapacağız. Merkezi yönetim olarak yapacağız!

Demir yollarında İzmir sınırları içindeki hattı yeniledik. Aliağa Selçuk İZBAN hattını, Kemalpaşa OSB'ye demir hattının bitirdik. İzmir-Ankara YHT yapımına devam ediyoruz. Halkapınar Otogar hattını ihale aşamasına getirdik. Adnan Menderes Havalimanını 5 kat büyüttük. Tarıma ve Orman Bakanlığı, 21 yılda 38 baraj, 78 içme suyu tesisi, 44 sulama tesisi, 8 gölet ve 8 yer altı depolama tesisi yaptık. 94 bin dekar alanın sulanmasına hizmet edecek 5 barajı daha inşa ediyoruz. Bitirdiğimiz sulama tesisleri ile 5 bin dekara alanı sulama çatık. Çiftçilerimiz 3 milyar 750 milyon TL destek sağladık.

64milyar TL tutarında hibe desteği verdik. 4 teknopark kurduk. Dikili, Bayındır, Kınık Sera OSB yapımına devam ediyoruz. Büyük Sera Tarım OSB faaliyeti geçtiğinde çoğu kadın olmak üzere 8 bin kişiye istihdam sağlanacak. İzmirli işverenlere 30 milyar TL destek verdik. 1 milyon abonesi bulunan İzmir'de nüfusun yüzde 98'ine doğalgaz imkanı sunduk. Bu yıl Çeşme, önümüzdeki yıl Karaburun'a  doğalgaz imkanı sunmaya hazırlanıyoruz.

İnşallah 31 Mart sonrası bunlara yerel yönetimler ile çok daha fazlasını ilave edeceğiz. İzmir'in önündeki engelleri Dağ gibi sağlam adayımız Hamza Dağ kardeşim ile birer birer kaldıracağız. Cumhur İttifakı adaylarımızla sizlere getirilecek her eserin hizmetin takipçisi olacağız. Adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. İnşallah siz bana müjdeyi, bende dünyaya müjdeyi vereceğim.