GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Temmuz 2021 Pazartesi 20:44

CHP’li Bakan o fotoğrafı yorumladı: Tunç Soyer’i kimsenin sorgulanmasına izin vermeyiz!

10 Temmuz Cumartesi günü İzmir’de düzenlenen ‘Demokrasi için bir nefes’ mitingine CHP İzmir il yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve HDP’lilerin katılım göstermemişti. Mitingin ardından sosyal medyada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Soyer’in fotoğraflarının yan yana getirilerek Soyer’e yöneltilen eleştiriler hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Başkanımız son derece vatansever, ülkesine bağlı, cumhuriyetin ilke ve değerlerine inanmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmayan bir belediye başkanıdır. Onu kimsenin sorgulamasına izin vermeyiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 10 Temmuz Cuma günü İzmir Emek ve Demokrasi güçleri tarafından İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi için bir nefes’ mitingi dolayısıyla CHP İzmir il yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gelen tepkileri değerlendirdi.

Bakan, mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Soyer’in fotoğraflarının sosyal medyada yan yana getirilerek, CHP ve HDP arasında bir birliktelik oluştuğu ve bunun merkezinin İzmir olarak gösterildiği iddialarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Mitingi Emek ve Demokrasi Güçleri düzenledi. Emek ve demokrasi ne demek? Emekten ve demokrasiden yana olan insanlar demek. HDP’li ‘Ben emek ve demokrasiden yanayım’ diyorsa ve geliyorsa gelme mi diyeceksin? Ya da biz HDP var diye vaz mı geçeceğiz savunduğumuz değerden? Hayır. Biz ortak değerler noktasında birleşelim diyoruz. HDP bu ülkenin meşru bir partisi mi? Partisi. Seçilen insan, herkes savcılıktan temiz kağıdıyla seçildi mi? Seçildi. Meclisi bir başkanvekili HDP’li yönetiyor mu? yönetiyor. Milyonlarca insan HDP’ye oy verdi mi? Verdi. E şimdi HDP ile bizlerin bu ülkenin doğruları noktasında bir arada olmamızda bir sakınca yok ki. Ben demokrasi istiyorum diyorum, HDP de İYİ Parti de Saadet Partisi de DEVA da Gelecek de demokrasi istiyorum diyor. Hayır, biz sizinle aynı ideolojide, düşüncede değiliz deme şansımız var mı? Siz meşru siyasetin önünü açacaksınız ki gayri meşru siyasetin; terör örgütlerinin, dağa insan kaçıranların, bu ülkenin askerine polisine silah sıkanların önünü açmayacaksınız.  Siz HDP’yi marjinal bir parti haline getirir, onu ötekileştirir, kriminalize ederseniz PKK’ya destek veriyorsunuz demektir. PKK’yı güçlendirirsiniz. İnsanlar meşru siyaset zemini bulamazsa başka arayışlara girer. Bu söylemleri doğru bulmuyorum.”

BİLİNÇLİ ALGI YÖNETİMİ KAMPANYALARI KİMSEYE OY GETİRMEZ!
Bakan, AK Parti cephesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer üzerinden yaratmaya çalıştığı algı kampanyaları hakkında, “Miting HDP mitingi değildi. Emek ve Demokrasi güçlerinin mitingiydi. Buna katılan herkeste emek ve demokrasinin yanında olduğunu beyan etmek için katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da son derece vatansever, ülkesine bağlı, cumhuriyetin ilke ve değerlerine inanmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmayan bir belediye başkanıdır. Onu kimsenin sorgulamasına izin vermeyiz. Bilinçli yapılan algı yönetimi kampanyaları var, bunu yapan arkadaşlara hiç tavsiye etmiyorum… Bu kimseye oy getirmez. Buradan yürüyemezler, ne yapacaklarını anlatmaları gerekiyor. Tunç Soyer tramvay, metro yapıyorsa, bisikletli ulaşımı destekliyorsa sen diyeceksin ki daha iyisini yapacağım. Tunç Soyer’in yaptığı yatırımların, açılışların; Katı atık entegre tesisi yapıyorsa Tunç Soyer, ben daha mükemmelini, modernini yapacağım diyeceksin. Bunlar boş işler, gerek yok bunlarla uğraşmaya" diye konuştu.