GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:44

Buca Cezaevi yerine AVM iddiası... Adalet Bakanı Gül'den açıklama!

İzmir Valiliği ziyareti sonrası 'Buca Cezaevi'nin yerine AVM yapılacak' ile ilgili iddialarını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "4-5 bin civarında kişi cezaevinde kalıyordu ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanları olsun… Artık konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, güzel İzmirimize katkı sağlayacak neyse ona göre planlayacak" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in uzun yıllardır kanayan yaralarından biri haline gelen ve şehir merkezinde kalmasından dolayı özellikle Bucalı vatandaşlar için büyük zorluk yaratan Buca Cezaevi için AK Parti ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da katılımı ile Cumhuriyet Halk Partisi iş birliği yapmış ve kaldırılması için çalışmalara başlamıştı.

Cezaevi ile ilgili gündeme sıkça AVM iddiaları atılırken, konuyla ilgili en yetkili isim olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ADALET BAKANI GÜL TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU: YAŞAM ALANLARI OLSUN
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Buca Cezaevi ile ilgili yaptığı açıklamada "İzmir'e yakışan İzmirlinin ihtiyaç duyduğu şekilde bir yapı yapılacak. Dolayısıyla orayı İzmir'e yakışır bir hale getirmek için çalışıyoruz. Sayın Binali Bey başbakanımız da yakından takip ediyor. Biz cezaevine son verdik. Çünkü 4-5 bin civarında kişi kalıyordu ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanları olsun… Artık konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, güzel İzmirimize katkı sağlayacak neyse ona göre planlayacak. Güzel kentimize hayırlı olsun" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Buca Cezaevi ile ilgili son aşamaya gelen planlama süreci ile ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de açıklamalarda bulunmuştu. Kaya, Alanın yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmeti alanı (kapalı Pazar yeri ve belediye hizmet binası) olarak planlandığını belirtmiş ve 'ticaret' alanı olarak belirlenen alana kesinlikle yüksek katlı bir AVM yapılmayacağını söylemişti.

Yine Ege'de Sonsöz'e konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman ise "Bizler hizmet alanı ve park alanının ticaret alanına çevrilmesi düşüncesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz… Ticaret alanı gibi bir şey olursa ve bunun doğruluğunu teyit ettirebilirsek, bunu mutlaka yargıya taşırız" ifadelerini kullanırken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, "AVM düşüncesi olursa zaten biz buna karşıyız" diye konuşmuştu.

SÜREKLİ'YE ZİYARET
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçen günlerde haciz işlemi için gittiği iş yerinde işletme sahibinden şiddet gören Avukat Ege Ogeday Burduroğlu ile görüştü. Bakan Gül daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız, AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, çok sayıda avukat ve partili de bulundu. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve partililerle basına kapalı olarak sohbet eden Bakan Gül, daha sonra Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere İzmir'den ayrıldı.