GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Haziran 2023 Pazartesi 13:13

CHP’li Aslanoğlu, ‘tüzük kurultay çağrısı’ için konuştu: Kılıçdaroğlu’na muhalefet göremiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 28'İnci dönem Milletvekilliği ve   Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yorumlayan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilliği listeleri eleştirileri ve parti içinde yaşanan kurultay çağrıları ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kurultay çağrıları için konuşan Aslanoğlu, "Ortada genel başkana muhalefeti görmüyorum” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN -Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 14 Mayıs ve 28 Mayıs milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu değerlendirmek amacıyla  basın toplantısı düzenledi. Hazırlanan slayt gösterisi ile seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili detaylı değerlendirme yapılırken basın mensuplarının soruları da yanıtlandı.

ÖRGÜT YENİ YÖNETİMİ BAĞRINA BASTI
Göreve gelişinden itibaren yapılan çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Ocak ayının ortası gibi göreve başlamıştım, 18 Ocak'tan itibaren yönetim kurulumuz göreve başladı. 4 aydan kısa bir süre görev yaptık seçimlere kadar. Göreve geldiğimiz zamandan itibaren ilçelerde seçim çalışmalarında önce aktivasyonu arttırabilmek için 30 ilçemize ziyaretler, esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri yaptık. Yaklaşık 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt yeni il yönetim kurulunu bağrına bastı. Ardından ülkede büyük bir deprem oldu ve çalışmalar başka bir eksene kaydırdı. Depremle birlikte ben ve yönetim kurulu birkaç kez deprem bölgesine gittik. İzmir'de de deprem yardımlarını örgütlemeye, ülkenin ihtiyacı olanı o noktalara ulaştırmaya gayret ettik.  Nisan ayının başında seçim kampanyası başladı. Kiraz-Dokuzlar köyünden seçim kampanyamızı başlattık. Ev ziyaretleri, 30 ilçede miting, STK toplantıları gerçekleştirildi. İlk kez bir seçim alanında bağımsız seçim alanları açtık. Ardından İzmir mitingi oldu. Çok güzel ve başarılı bir miting geçti. Dönem dönem diğer partilerin mitingleri ile kıyaslanan mitinglerden biri oldu. Bu da başarılı bir organizasyon olarak yer aldı. Seçimin son düzlüğüne geldiğimizde ise tüm yerlerde gece mitingleri, yürüyüşler, halk buluşmaları adını verdiğimiz buluşmalarımız oldu. 13 Mayıs'ta burada seçim çalışmalarını sonlandırmıştık" ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu’nun sunumu sonrası ise il başkan yardımcıları Tevfik Türk, Özlem Ünsal, Ahmet İlhan Akaltun seçim sürecindeki  görevleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

İZMİR KILIÇDAROĞLU'NA SAHİP ÇIKTI
Sözlerine seçim sonuçları ile devam  Aslanoğlu, “Daha önceki seçimlerde katılım yüzde 85’lerde olduğu için seçimde katılımı yükseltebilirsek pozitif sonuç alabileceğimizi dönüşüyorduk ve bunun için ciddi çalışma yaptık. İlk tur seçimlerinde çok ciddi katılım ile gerçekleştirildi. Dünyanın birçok yerinde katılım bu kadar yüksek olmaz. Türk milleti seçim meselesine, seçmen kimliğine önem verir… Çok uzun yıllardır genelde seçime katılım oranı yüzde 80’lerin üstünde olmuştur, yüzde 90’ların üstü çok iyi biri durumdur. Türkiye genelinde ise ikinci turda yüzde 2-3  katılım oranı düşmüştür. Bunun çeşitli nedenleri vardır. Seçim sonuçlarında en çok önemsediğimiz yer Cumhurbaşkanlığı. Burada İzmir her zaman olduğu gibi öncesindeki seçimde CHP’ye ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmıştır. Büyük bir teveccüh göstermiştir. İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy 1 milyon 20 bin Erdoğan'ın aldığı oydan fazladır. Yani seçim sadece İzmir’de olsaydı 1 milyon farkla Kemal Bey kazanırdı. İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka il yok.  İzmir her zamanki gibi aydınlığa sahip çıkmıştır.  İzmir yüzde 6,9 oyunu arttıran şehrimiz oldu. Şehrimizin diğer şehirlere  oranla gösterdiği performans ortadadır. Parti olarak milletvekilliği seçimlerinde bir önceki seçimlere oranla hemen hemen aynı oy alınmış durumda. Ciddi bir artış yok. İlçelerde de sonuçlar hemen hemen aynı. Kiraz ve Kemalpaşa’da Erdoğan'ın arkasında kaldık. Geri kalan 28 ilçede ipi önde göğüsledik” diye konuştu.

ORTADA MUHALEFET GÖRMÜYORUM
Manisa’da başlatılan ve tüzük kurultayının istendiği muhalefet grubunun İzmir’de de bulunup bulunmadığı yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Kurultay ile ilgili bir şey görmüyorum. Genel başkanın, parti yetkili kurulunun değerlendirmesi var. Partinin yetkili organları buna ilişkin kararlar almışlar. Ortada genel başkana muhalefeti görmüyorum” diye konuştu.

SAYGIYLA KARŞILAMAK LAZIM
CHP eski il başkanlarından ve 3 dönem milletvekilliği yapan Tacettin Bayır’ın listelerle ilgili yaptığı değerlendirme ‘Ben olsam hemen genel merkeze dikilirdim ve uyarıda bulunurdum. Müdahale ederdim ve bunu halkla paylaşırdım” sözlerinin sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu,  “Milletvekili listelerinin kim tarafından oluşturacağı parti tüzüğümüzde belli. Parti yetkilileri tarafından belirlendi listeler. Tabii ki listelerde yer bulamamış arkadaşların dönem dönem çeşitli eleştirileri olur, bunları saygı ile karşılamak lazım” dedi.

GÖREV ALMALARINI İSTERİM
Yakın süreçte belli olması beklenen MYK üyeleri için genel merkeze isim önerip önermediği yönünde de açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "MYK üyeleri, PM üyeleri tarafından genel başkanın takdiriyle belirlenir. Benim tavrım değişmez. Tabii ki de İzmirlilerin İzmir PM üyelerinin MYK’da görev almalarını isterim. İsimlerden bağımsız olarak bu… PM üyesi olmayan bir arkadaşımız MYK’ya girmesi önemli değildir" ifadelerini kullandı.

30'DA 30 OLACAK
30 ilçesi bulunan İzmir'de 28 ilçede CHP'nin önde olmasının yerel seçim için ne ifade ettiği sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, "Yerelde seçim 4 sene önce olmuş. Halk şimdi demiş ki bunlara oy verdik ama pişmanız CHP'ye oy verelim. İnşallah önümüzdeki seçimlerde belediyelerde 30'da 30 olacak" diye konuştu.