GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2023 Salı 18:41

CHP'li Aslanoğlu 'sorumluluk büyük' dedi, özeleştiri yaptı: Vekilleri tanıyan yok!

İzmir Gençlik Merkezi’nde gençlerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, mevcut milletvekillerinin ve adaylarının gençler tarafından tanınmamasına ilişkin yorumlarda bulundu. Aslanoğlu, bu durumun sadece CHP ile ilgili değil diğer partiler için de yaşandığını belirterek, “Geçmiş milletvekillerini, mevcut milletvekillerini ve siyaset liderlerini sorduğunuzda maalesef tanımıyorlar. Seçim herkes için var olan koşullar bir tarafa eksi yazmaz” dedi.

Ozan EKİZ - Süreyya SEDAT / EGEDESONSÖZ - Ücretsiz kahve vermesiyle gündeme gelen İzmir Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, gençlerin sorularını yanıtladı.

Mevcut milletvekillerinin ve milletvekili adaylarının gençler tarafından tanınmasına yönelik olarak gelen soruya Aslanoğlu, “Gençler uzun süredir siyasetin uzağına itildiler. O yüzden bugüne özgü değil düne özgü de bir durum. Geçmiş milletvekillerini, mevcut milletvekillerini ve siyaset liderlerini sorduğunuzda maalesef tanımıyorlar. Seçim herkes için var olan koşullar bir tarafa eksi yazmaz” dedi.

Bu duruma dair ayrıca sorumluluk hissettiğini söyleyen Aslanoğlu, iktidar olduklarında gençlere daha fazla kulak vereceklerini belirterek şunları söyledi:

Genel iklim koşullarından eksi değil aksine bir sorumluluk duyuyorum. Arkadaşların daha fazla siyasete katılması, etken olmaları gerekiyor. Nerede mutlu olmaları gerekiyorsa o koşulları sağlamak zorunda siyasetçiler. Onlara parmak göstermek değil siyaset, onlardan öğrenmek gerekiyor. Biz onlardan öğrenmeye geliyoruz. Olası bir iktidarda onlara parmak sallayan değil onların yanına geldiğinde onlardan çok şey öğreneceğini düşünen bir iktidar olacak.