GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ekim 2023 Salı 13:58

CHP’li Arslan, TÜİK ve Sayıştay’ı hedef aldı!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ENAG ve TÜİK verilerinin farklılığa dikkat çekti. Arslan, “Neresinden tutsak elimizde kalan bir sistem ile yönetiliyoruz” diyerek Sayıştay’ı ve TÜİK’i hedef aldı.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TÜİK duyurduğu Eylül ayı enflasyon oranlarını eleştirdi.

ENAG’ın yıllık enflasyonu yüzde 130,13, eylül ayı enflasyonu yüzde 6,24 olarak açıklamasının ardından TÜİK’in paylaştığı verilerin tutarlı olmadığını dile getirdi. Arslan, Sayıştay’ın denetim yapmadığını söylerken TÜİK verilerinin ise vatandaşı yanılttığını ifade etti.

CHP’li Arslan’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“ENAG Yıllık enflasyonu yüzde 130,13, eylül ayı enflasyonunu yüzde 6,24 olarak açıklarken TÜİK yine şaşırtmadı. TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 61.53, aylık yüzde 4.75 oldu. Neresinden tutsak elimizde kalan bir sistem ile yönetiliyoruz. Sayıştay asli görevi denetimi yerine getirmez, TÜİK verileri vatandaşın aleyhine olacak şekilde hesaplar”