GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Temmuz 2016 Cuma 09:26

CHP’den hükümete broşürlü soru: Sorumlusu kim?

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bastırdığı ve il başkanlıklarına gönderdiği ‘Ekonomi Sohbetleri’ broşürüyle son dönemdeki ekonomik sorunlar için tespit ve öneriler sunarken hükümete soruyor: Sorumlusu kim?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Genel Merkezi çalışmalarını bastırdığı broşürler aracılığıyla vatandaşa duyurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda hazırlanan ‘AKP Teröre Yardım ve Yataklık Ediyor’ kitapçığını ve şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınlarına sağlanan sosyal ve ekonomik hakların iyileştirilmesiyle ilgili verilen kanun teklifini il başkanlıklarına gönderen parti yönetimi bu kez Rusya krizi ve işsizlik sorunlarını ele aldı.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke öncülüğünde hazırlanan ‘Ekonomi Sohbetleri’ broşürü hükümetin uyguladığı politikaları eleştirirken son dönemdeki ekonomik sorunlar için tespitler ve çözüm önerileri getiriyor.

Rus uçağının düşürülmesi sonrasında ortaya çıkan krizin büyümesi ve bu durumun turizme, ekonomiye, tarıma, işsizliğe olan etkilerini irdeleyen CHP Yönetimi, hükümetin tutumunu da, “Kriz büyüyor AKP seyrediyor. Ayşeler, Mehmetler işsiz kalırken AKP iktidarı onları görmezden geliyor. 500 bin kişi 6 milyon işsiz ordusuna katılacak. Neden? Sorumlusu Kim? Oysa daha iyi yaşamak mümkün” diyerek eleştiriyor. 

Kitapçık, siyasetin dilinin değişmesi, dış politikada barışın sağlanması, tanıtım faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, turizm çalışanlarının desteklenmesi, turizm sektörü ve bağlantılı sektörlerdeki işverene desteklerin arttırılması yönünde öneriler sunuyor.