GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2018 Pazartesi 21:04

CHP'deki kritik görüşmede neler konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerine yönelik “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasından sonra başlayan haraketli süreç devam ediyor. Kocaoğlu’nun yerine aday olmak isteyen birçok kişi çalışma yürütürken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir özelindeki çalışmaları ise sürüyor. Kılıçdaroğlu, birçok isim üzerinden nabız yoklamaya devam ederken parti dışından da bazı isimler gündeme gelmişti.

Kocaoğlu sonrasında resmi olarak açıklama yapmasa da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yönelik adaylık talebi gündeme gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP lideri ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Yüksel, "sayın genel başkanımızla görüşmemizi tamamladık. Gayet olumlu geçti. Kendisinin İzmir’e dair soruları oldu ve biz de içtenlikle yanıt verdik. Yerel seçim sürecine dair fikirlerimizi aktardık. Onun da bana söyledikleri oldu. Karşılıklı görüş alış-verişinde bulunduk” dedi.

Yüksel ayrıca CHP için yerel seçimlerin önemli olduğunu vurgularken partinin sandık örgütlenmesi dahil her konuda hazırlık olması gerektiğini söyledi. Yüksel ayrıca İzmir’in parti açısından simgesel yerinin olduğunu ve ona uygun biçimde çalışma yapılmasının gerekli olduğunu bildirdi.