GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2018 Pazartesi 17:09

2014'ün ‘Küskün’ü Ülkü yuvaya geri döndü!

Partide yıllarca mücadelenin içinde olan, milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Hakkı Ülkü, 2014 yerel seçimlerde yaşanan krizin ardından CHP’ye yeniden kayıt yaptırdı. Ülkü sosyal medya hesabından, “42 yıl üyelik, yaklaşık 4 yıl aradan sonra yeniden CHP...” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlenirken süreç İzmir’de yoğun bir şekilde ilerliyor. 2014 yılındaki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçen Aliağa’da sürpriz bir gelişme yaşandı.

O süreçte CHP’den aday gösterilmeyen ve partisinden istifa ederek Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak yarışa giren Hakkı Ülkü yeniden partisine üye oldu. CHP’de milletvekilliği, belediye başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Ülkü, DSP’den seçime girmiş ve pek şans tanınmayan MHP kıl payı bir farkla zafer elde etmişti. Seçimin sonrasında Aliağa CHP açısından kaybedilen 8 ilçe arasına girmişti. Diğer bazı ilçelerde de benzer durumun oluşmasına yol açan isimlere ‘hain, küskün’ gibi nitelendirmeler yapılmıştı. Ülkü de eleştirilerden nasibini alan isimlerdendi. Gelinen noktada 2019 seçimlerine aylar kalmışken Ülkü’nün CHP’ye geri dönmesi şaşkınlık yarattı.Ülkü sosyal medya hesabından, “42 yıl üyelik, yaklaşık 4 yıl aradan sonra yeniden CHP...” dedi.

Yeni süreçte Menderes’te benzer bir tablonun oluşmasına yol açan Ergun Özgün’ün hem partiye üyelik hem de seçimler için aday adaylık başvuruları İl Başkanı Deniz Yücel tarafından geri çevrilmişti. Yücel, Özgün’e, ‘2014’ye yaşananlar hala unutulmadı. Başvurularınızı kabul edemem’ cevabını vermişti. Kriz Ankara’dan çözülmüş ve Özgün hem partiye üye olmuş hem de aday adaylığını kazanmıştı.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 2014 yılında parti değiştiren ya da bağımsız olarak seçime girenlere ilişkin, “Genel ve yerel seçimde parti aleyhinde çalışan kişinin kesinlikle mezara kadar partiyle ilişkisinin kesilmesi gerekir” açıklamasını yapmıştı.