GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2018 Salı 10:17

CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Büyükşehir'e 'Kaya' gibi isim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP’de başlayan hareketli süreçte ‘kadın aday’ listesine BASİFED Başkanı Seda Kaya da girdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kaya ismiyle ilgili nabız yokladığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 Mart Ayı’nda yapılacak yerel seçimler öncesinde “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasından sonra CHP’de başlayan hareketli süreç devam ediyor. Parti genel merkezi bir yandan İYİ Parti ile ittifak görüşmelerini sürdürürken diğer yandan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illeri de bu görüşmelerin netleşmesiyle birlikte şekillendirme kararı almıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da yoğun çaba sarf ettiği aday belirleme süreci kamuoyu araştırmaları ve anketlerle bu ay daha da yoğun geçecek.

Kocaoğlu sonrasında birçok ismin değerlendirilmeye alındığı İzmir için belediye başkanları ve milletvekillerinden oluşan eski-yeni siyasetçiler de dahil 30’a yakın isim bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun masasında yer alan isimler arasında “kadın aday” formülüne uygun figürler de gündeme gelmişti.  Kılıçdaroğlu’nun parti kulislerine yansıyan son bilgilere görü Batı Anadolu İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya’nın ismi üzerinde nabız yokladığı öğrenildi.  Geçtiğimiz aylarda görevi İşadamı Levent Akgerman’dan devralan Kaya, uzun yıllar Ege Genç İşadamları (EGİAD) Başkanlığı görevini sürdürmüştü.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’dan da özellikle iş dünyasındaki yapılanma konusunda büyük destek alan Kaya, otel ve turizm yatırımlarıyla bilinen Kaya Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyor.

Öte yandan Kaya’nın ismi daha önce 2014 yerel seçimlerindeki aday belirleme sürecinde Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı için de konuşulmuştu. Yorgancılar’ın kendisine gelen teklif için Kaya’yı önerdiği ifade edilmişti.