GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2018 Pazartesi 09:18

CHP’de gençlik kurultayı İzmir’i böldü... Eleştiri okları hedefindeki Uyan: Öneren İzmir'dir!

Kurultayda iki adayın listesinde İzmir’den kimse yer almadı. İl Başkanı Uyan'ın muhalifleri durumdan dolayı kendisini hedef aldı. Başkan Uyan ise, "Genel başkanın devam etmesi için bu süreçte il başkanlarına öneri getiren İzmir’dir. Bu sebeple İzmir genel başkan çıkarmıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları 15’inci Olağan Kurultayı Ankara’da gerçekleşti.

Mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ile İstanbul Gençlik Kolları eski Başkanı Kenan Otlu’nun yarışına sahne olan seçimin İzmir’e yansımaları oldu.  

Genel Başkan Yılmaz 291 oy aldı, rakip Otlu ise 211’de kaldı. Fakat seçimin sonucundan çok İzmir’de 26 delegenin iki adayın listesinde de yer almaması örgütte şaşkınlık ve tepkiye yola açtı.

Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan seçimden önce İzmir olarak 26 delegeyle blok halde Genel Başkan Emre Yılmaz’a destek içinde olduklarını açıklamıştı. Bu gelişmeye rağmen Yılmaz 20 kişilik yönetim listesinde İzmir’den hiçbir isme yer vermedi.

Önceki dönemlerde İzmir’in temsil edildiği Ankara’da yeni dönem için farklı bir tablo oluşacak.

KARA LEKEDİR
Gelinen noktada İzmir’den bazı partililer mevcut gençlik kolları yönetimini hedef aldı. Kongrede Uyan’la yarışan Konak İlçe Başkanı Orçun Altanhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada isim vermeden yeni yönetimi ve Başkan Uyan’ı eleştirdi. Altanhan, “Türkiye’yi arkasında sürükleyen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olan ve 26 delege ile blok hareket eden İzmir İl Gençlik Örgütümüzün temsiliyetsiz kalması ve hak ettiği değeri görmemesi İzmir’imiz için büyük bir hayal kırıklığıdır. Emektar yoldaşlarımızın Genel Merkez noktasında temsiliyetsiz kalması kabul edilemez. Sorumluların İzmir İl Gençlik Örgütü’nün hakkını savunmayıp, adeta Genel Merkez nezdinde öksüz bırakılmaları İzmir tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Emek karşılıksız kalmıştır! 26=0. Bu ayıp yıkanmakla geçmez” dedi.

İZMİR GENEL BAŞKAN ÇIKARMIŞTIR

İzmir İl Başkanı Ozan Uyan ise eleştiriler karşısında net ifadeler kullandı. Kendisinin hedef alınmasını yersiz bulan Başkan Uyan, “İzmir gençlik kolları genel başkanı çıkarmıştır. Emre Yılmaz’ı devam etme noktasında öneren il İzmir’dir. Kendisi de temsiliyet noktasında bunu ifade etmiştir. Bu süreçte il başkanlarına öneri getiren İzmir’dir. Bu sebeple İzmir genel başkan çıkarmıştır” diye konuştu.