GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2016 Cuma 16:03

CHP'de YDK İzmir'den 3 isim için ne karar verdi?

Yüksek Disiplin Kurulu 3 İzmirli'nin dosyasını görüştü. Alınan karar göre kamuoyunda 'kuma krizi' olarak bilinen olay nedeniyle Düriye Taş'ın ihraç cezası onanırken, Dikili Meclis Üyesi Seyfettin Uysal ve Karabağlar İlçe Üyesi Taş için de kınama cezası çıktı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) gerçekleştirdiği toplantıda İzmir’den giden 3 dosyayı karara bağladı. 

Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) eski Üyesi ve Gaziemir’de siyaset yapan Düriye Taş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Dikili Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Uysal ve ilçe başkanına hakaret eden Karabağlar İlçe Üyesi Azime Taş’ın dosyaları kurulda görüşüldü.

Kurulda gözler, ‘kuma krizi’ olarak bilinen ve Taş’ın Türk Medeni Kanunu’nun kabul yıl dönümü olan 4 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı partide krize neden olan açıklamaya çevrildi. 

Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’yi hedef aldığı iddia edilen Taş, “Kuması bulunan bir Cumhuriyet kadınının 4 Ekim Medeni Kanunu'nu kutlaması, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzer. Bir de benim partimde kadın lideriyse” paylaşımı sonrasında disipline verilmişti.

TAŞ'A İHRAÇ! 
Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı sırasında İl Başkanlığına disipline sevk dilekçesinin ardından, İl disiplin kurulu aldığı kararla Taşı partiden ihraç etmişti. Taş konuyu Genel Merkeze taşıdı. Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında konu masaya yatırıldı. Taş'ın savunmasının ardından nihai kararını veren YDK ihraç kararını onadı. 

YDK ayrıca Dikili Meclis Üyesi Seyfettin Uysal ve Azime Taş'ın ihraç cezaları ise kınamaya çevirdi.