GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2016 Cuma 13:43

CHP ‘sistem’ zirvesi ve ‘hayır’ kampanyası: Kocaoğlu da imzaladı

Gaziemir İlçe Örgütü’nün düzenlediği panelde sistem değişikliği ve yeni anayasa tartışmaları konuşuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘Başkanlık sistemine hayır’ demek için başlatılan imza kampanyasına katıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün kurduğu emek bürosu, CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı ve Birleşik Haziran Hareketi, ‘Laiklik, Demokrasi ve Cumhuriyet’ adı altında düzenlenen panelde başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğini masaya yatırdı.

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte PM Üyesi Mustafa Moroğlu moderatörlük görevini yürüttü. CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon eski milletvekili Gökhan Günaydın ve Birleşik Haziran Hareketi MYK Üyesi Alper Taş’ın konuşmacı olarak katıldığı panele İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl yöneticileri, İlçe Başkanı Umut Tekin, ilçe başkanları yer aldı.  Ayrıca çok sayıda partilinin ve vatandaş panele yoğun ilgi gösterdi.

BUGÜNE HİTLER ÖRNEĞİ!
Panelde sistem değişikliğinin yanı sıra Türkiye’nin iç ve dış siyaseti, son dönemde yaşanan terör saldırıları, sol anlayışın geldiği nokta tartışıldı.

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Milletvekili Gökhan Günaydın’ın yaptığı konuşmada Hitler’den örnek verdiği öğrenildi. Hitler’in yaptıklarıyla bu dönemin benzerlikleri üzerine açıklama yapan Günaydın istenen sistem değişikliği için eleştiri getirdi.

Birleşik Haziran Hareketi’nden Alper Taş ise birlik mesajları verdi. Taş’ın, “İstenen sistemin getireceklerini aynı çatı altında anlatmaya gerek yok. Herkes kendi seçmenine kendi diliyle anlatırsa zaten bu sisteme karşı duruşu gösteririz” dediği belirtildi.

NE YAPILMALI?
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ise yaptığı konuşmada, “Sokakta, işyerlerinde, fabrikalarda, evlerde, kadınlarla, işçilerle devamlı örgütlenerek sistemin yanlışlarını anlatmalıyız. Her yerde olmalıyız.  Getirilen sistemin işsizliğe, ekonomiye çözüm olmayacağını belirtmeliyiz.  Sistem değişikliğinin ülkeye yaramayacağını anlatmalıyız.  Seçim zamanı broşür dağıtmakla olmaz” ifadelerini kullandı.

İSLAM CUMHURİYETLERİ DE VAR!
Tekin ayrıca, “Rejim tartışması bitti… ‘Cumhuriyet’ diyorlar. Ama sonuçta İslam Cumhuriyetleri de var. Cumhuriyet demenin bir anlamı yok. Cumhuriyetin içi önemli… Hepimizin ortak verdiği mesaj laik bir cumhuriyet olmalı” dedi.

KOCAOĞLU DA ‘HAYIR’ DEDİ
CHP geçtiğimiz günlerde tartışılan sistem değişikliği ve yeni anayasa için hayır kampanyası yürüteceğini ilan etmişti. Panelin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlçe Başkanı Umut Tekin, milletvekilleri ve çok sayıda partili ‘Başkanlığa Hayır’ demek için imza attılar.