GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2017 Cuma 14:14

CHP’de ‘Adalet Kurultayı' için İzmir’den o isme davet

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Gökdemir’in, Çanakkale’de gerçekleşecek ‘Adalet Kurultay’ına, Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’ün daveti üzerine, ‘İttihatçılıktan cumhuriyete Türkiye’de adalet düşüncesinin evrimi’ adlı çalışmayla katılacağı öğrenildi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği ve 25 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından kurultay hareketliliği başladı.

Parti bu kez, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecek ‘Adalet Kurultayı’na kilitlendi.

Toplumun pek çok kesiminden kurultay talebi gelmesi üzerine harekete geçen genel merkezin ayrıca ülke genelindeki akademisyenleri programa davet ettiği belirtildi.

İZMİR’DEN ÇIKARMA BEKLENİYOR
Gelişmelerin ardından İzmir’den ise kurultaya kimlerin katılacağı merak konusu oldu. İzmir İl Örgütü’nün, PM üyeleri, YDK üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla 5 günlük programa tam kadro katılması bekleniyor.

GÖKDEMİR DE KATILACAK
Ayrıca Genel başkan yardımcılarının organize ettiği kurultay için Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi  (APİKAM) eski Müdürü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir’e davet gönderdiği öğrenildi.

Egedesonsöz’e konuşan Gökdemir, “Adalet düşüncesine değişik yönlerine değinilecek bir çalışma olacak. Akademisyenlere ve toplumun çok sayıda kesiminden temsilcilerin katılacağını söylediler. Ben de ‘İttihatçılıktan cumhuriyete Türkiye’de adalet düşüncesinin evrimi’ adlı çalışmayla kurultaya katılıp katkı koyacağım. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlere de davet göndermiş olabilirler” dedi.  

PARTİ LOGOSU YİNE YOK
‘Yaşamda adalet’, ‘Seçimde adalet’, ‘Yargıda adalet’, ‘Geçimde adalet’, ‘Devlette adalet’, ‘Eğitimde adalet’, ‘İnançta adalet’ olarak 7 başlık altında gerçekleşecek kurultay hakkında konuşan PM Üyesi Özkan Yıldız ise, “Bir takım paneller, film gösterimleri, kamuoyu önünde olan figürlerinin adalet mağduriyet hikayeleri dinlenecek. Parti logosu yine olmayacak. Tüm hayır bileşenlerine davetler gönderilecek. Çalışmalar ve fikir alışverişi devam ediyor. Önümüzdeki hafta netleşecek” ifadelerini kullandı.