GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ağustos 2017 Perşembe 12:26

CHP İl Başkanı Güven’den kongre sürecinde tek liste sinyali!

İl Yönetim Kurulu’nda oluşturulan komisyon ilçelerden gelen itirazları değerlendirirken Başkan Güven kongre sürecinde yaşanan tek liste tartışması için, “Çift liste olabilir ama tavsiyemiz uzlaşma yönünde. Mümkün olduğu kadar uzlaşma listeleri yapalım. Ama illaki tek liste olsun demiyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde üye listelerinin askıya çıkması ve indirilmesiyle start alan süreçte, ilçe başkanlıklarına gelen itirazlar ardından il yönetim kuruluna gönderildi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısında oluşturulan itiraz değerlendirme komisyonunun ise başvuru ve talepleri incelediği öğrenildi.

3 Ağustos Perşembe (Bugün) akşam saatlerinde yapılacak yönetim kurulu toplantısının tek ana gündem maddesi itirazların karara bağlanması olacak. Yönetim kurulunun aldığı karar kesinlik taşıyacak.  Üyelerin itirazları haklı bulunduğu taktirde ilgili ilçe başkanlığına gönderilecek ve orada listeye eklenecek.

PAZARTESİ İLÇE BAŞKANLARI İLE TOPLANTI YAPILACAK
Öte yandan 7 Ağustos Pazartesi günü saat 15:00’te ise İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetim kurulunun, ilçe başkanlarıyla bir araya geleceği belirtildi. Başkan Güven genel merkezden gelen talimatlar doğrultusunda nasıl bir kongre süreci istediğini il başkanlarına aktaracak.

O TOPLANTIDA HANGİ TALİMATLARI VERECEK?
Başkan Güven, ilçe başkanlarıyla gerçekleşecek toplantının içeriğine dair, “Genel başkanımızın talimatı var. ‘Sandık koyarak, her mahallede seçim yapın’ diyor. Sürecin demokratik işlemesini ve katılımcı olmasını istiyor. Daha önceki süreçte de kucaklayıcı olunması gerektiğini vurgulayarak, ‘Kimseyi dışarıya itmeyin’ diyor. Biz de kadın ve gençlik kotasına dikkat edelim diyoruz. STK başkanlarımıza değer verelim. Onları mümkün olduğunca delege seçelim noktasındayız. Hayır kampanyasında emek vermiş, mücadele etmiş partililerimizi öne çıkaralım, delege yapalım gibi tavsiyelerimiz olacak” dedi.  

TEK LİSTE SİNYALİ!
Partideki tek liste tartışmalarına da değinen Güven önemli açıklamalarda bulundu. Güven, “Bölgesel olarak değişiklik olabiliyor. Çift liste olabilir ama tavsiyemiz uzlaşma yönünde. Bu süreçte mümkün olduğu kadar hep birlikte oturup karar verelim. Mümkün olduğu kadar uzlaşma listeleri yapalım tavsiyemiz var. Ama illaki tek liste olsun demiyoruz. Olabiliyorsa kucaklayıcı listeler yapalım diyoruz.  Ama isteyen yarışabilir, yarışma diyemeyiz” ifadelerini kullandı.