GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2023 Pazartesi 20:44

CHP YDK’dan dikkat çeken İzmir kararları… O isim partiden ihraç edildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu yoğun gündem ile bir araya geldi. İzmir’den 4 dosyanın görüşüldüğü toplantıda kritik kararların altına imza atıldı. Bayraklı eski İlçe Başkanı Samed Tekin partiden ihraç cezası aldı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) bugün gerçekleşen toplantısında İzmir'de 4 dosya gündeme geldi.

Toplantıda CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nun kesin ihraç kararı verdiği Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in dosyası ertelenirken 3 isim hakkında karar çıktı.

TEKİN’E KESİN İHRAÇ
Önceki dönem ilçe başkan adayları arasında yer alan  ve gerek mahalle delege seçimleri gerek ilçe başkanlığı seçimlerinde Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ile yaşadığı tartışmalar ile sıkça gündeme gelen Samed Tekin, yaptığı paylaşımlarla ‘partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiği’ gerekçesiyle tedbirli ve kesin ihraç cezası istemi ile il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Tekin için verilen ‘tedbirli ve kesin ihraç cezası istemi’ndeki ‘tedbir’in kaldırılmasına karar verilirken, yapılan itiraz sonrası ilgili dosya bir kez daha YDK gündemine geldi. Dosyası görüşülen Tekin için karar çıktı. Tekin kesin ihraç cezası aldı.

DARCAN VE TURAN’A KINAMA
Öte yanda CHP Bornova eski Gençlik Kolları Başkanı Ali Darcan ihraç edilirken; CHP Seferihisar parti üyesi Salih Turan da kınama cezası aldı.