GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ağustos 2023 Salı 16:27

CHP Menderes Gençlik Kolları'ndan QR kodlu yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Gençlik Kolları, Ak Parti’nin seçim sürecinde yürüttüğü kampanyayı hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Gençlik Kolları öncülüğünde başlatılan çalışma ile kentin duvarları başta olmak üzere uygun alanlar söz konusu stickerlar ile donatıldı. 44 mahallede yapılan çalışmada asılan stickerların üzerinde “siyasi ve ahlaki olarak gayrimeşrusunuz” yazıyor. Türkiye tarihinde görülmemiş bir seçim döneminden geçildiğini vurgulayan CHP’li gençler; seçim döneminde ortaya çıkan montaj videolar başta olmak üzere milletvekili adayı olan mevcut bakanların görevinden istifa etmemesi ile devletin kaynaklarının seçim için kullanılmasının gayrimeşru olduğunu belirtti. 

CHPLİ’Lİ VEKİL POLAT’TAN ÖMER ÇELİK’E SERT TEPKİ
İlçe genelinde büyük yankı uyandıran stickerların üzerinde bir de QR kod bulunuyor. Barkod okutulduğunda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e ithafen yaptığı konuşmanın videosu çıkıyor. Polat, Dikili İlçe Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e sert bir yanıt vermişti.

MAHİR POLAT PAYLAŞTIĞI VİDEODA NE DEMİŞTİ?
Sayın Ömer Çelik, boş lakırdılarla bugün beni hedef göstermişsiniz. Dikili kongremizde yapmış olduğum konuşmamı çarpıtarak bağlamından kopararak ana fikrinin ne olduğunu bildiğiniz halde beni hedef göstererek bir hakikati halı altına süpürmeye çalışmışsınız. Sizi anlıyorum siyasi meşruiyet ve ahlaki meşruiyet kazanmak için bunu yapmak zorundasınız. Ben sözümün arkasındayım sandıktan çıkan her sonuç ahlaki ve siyasi meşruiyet sağlamaz iktidarlara eğer sağlasaydı 1982 yılında yapılan anayasa referandumunda yüzde 91. 37 kabul çıkmasına rağmen o anayasanın meşru olmadığını söylemedik. İşte sizler de yalan ve montaj kasetlerle imalatlarla milletimizin en mukaddes duygularını sömürerek tamamen ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir seçim sonucu yarattınız sonuna kadar gayrimeşru iktidarınızın yüzüne bu hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Bu seçimler siyasi ve ahlaki meşruiyeti olmayan seçimlerdir.

Menderes Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Turgut Can Yanardağ ise; "Türkiye tarihinde görülmemiş bir seçim yaşadı. Bunların en çirkini ise Sayın genel başkanımıza yapılan montaj videosudur. Bu videodan sonra ise çıkıp sayın Cumhurbaşkanının pişkince  gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü demesi ; Akp'nin Türkiye siyasetini ne kadar kötü bir noktaya getirdiğini tekrar gösterdi. Bunun üzerine Dikili kongresinde bu gerçekleri söyleyen İzmir milletvekilimiz Mahir Polat'a karşı topyekün başlatılan kampanyaya sessiz kalamadık ve böyle bir çalışma başlattık Sayın Milletvekilimiz halkımız için doğruları söylemektedir ve biz gençlerde vekilimizin yanındayız" dedi.