GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 20:27

CHP Lideri Özel: Ayrancılar'a verilen sözler tutulmamış!

CHP Genel Başkanı Küçük Menderes çıkarmasını Torbalı Ayrancılar'daki kapalı pazaryerinde düzenlenen iftar programıyla tamamladı. Burada konuşan Özel, "Parti siyaseti yapmayacağım ama bir tek şeyi vurgulamam gerekiyor. Ayrancılar’a çok ses verilmiş hep geri bırakılmış. Hastane sözü, üniversite sözü tutulmamış. Övünç Başkan kararlı o Torbalı’ya pozitif ayrımcılık yapacak, Cemil Tugay Ayrancılar’a pozitif ayrımcılık yapacak, hep birlikte çalışacağız, ne eksikse getireceğiz. Biz size sahip çıkacağız" dedi.

Özel iftar programında yaptığı konuşmada sözlerine, “Bugün İzmir’de toplam 5 ilçemizde çalıştık, mitingler yaptık. Son mitingimiz Torbalı’daydı” diyerek başladı, “Övünç Başkan şöyle bir hassasiyetini iletti, ‘Ben Torbalı’nın Belediye Başkan Adayıyım ama hassas olduğum bir nokta var. Torbalı’ya ne yaparsam Ayrancılar’a da aynısını yapacağım. ‘Torbalı’da miting yaptık, iftarı Ayrancılar’da yapacağız’ dedi, ‘Peki’ dedim sizin sofranıza geldik. Burada parti siyaseti yapmayacağım ama bir tek şeyi vurgulamam gerekiyor. Ayrancılar’a çok ses verilmiş hep geri bırakılmış. Hastane sözü, üniversite sözü tutulmamış. Övünç Başkan kararlı o Torbalı’ya pozitif ayrımcılık yapacak, Cemil Tugay Ayrancılar’a pozitif ayrımcılık yapacak, hep birlikte çalışacağız, ne eksikse getireceğiz. Biz size sahip çıkacağız” diye konuştu. 

Özel şunları kaydetti:

Mübarek Ramazan olunca Gazze’de yaşananları hatırlamak gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Hamas bir gece yarısı İsrail’in yerleşim yerlerine saldırılarda bulundu. Masum insanlar hayatını kaybetti, üzüldük, kınadık ama İsrail buna cevap verirken ne kadın göz etti, ne çocuk göz etti, ne hastane göz etti. O günden bugüne saldırılarını sürdürüyor, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Ramazan’da bu saldırıların durmasını ümit ediyorduk. 

Bir kez daha şunu söyleyelim Hamas’ın gece yarısı yaptığı saldırılar da İsrail’in aylardır yaptığı saldırılar da terör saldırılarıdır. İkisini de kınıyoruz. Kimin eli çocuğa, masuma, sivile, kadınlara kalkıyorsa bunu kınamak bizim boynuzumuzun borcudur. 

“CHP İÇİN FİLİSTİN’LE DAYANIŞMAK YENİ DEĞİLDİR”
CHP için Filistin’le dayanışmak yeni bir şey değildir. 3.Genel Başkanımız, Başbakanımız Bülent Ecevit’in Yaser Arafat’a verdiği desteği sahipleniyoruz, her ikisini de rahmetle anıyoruz. Ayrıca Türkiye’deki solcu gençlerin, CHP’lilerin uzak olmadığı bir davadır Filistin davası… Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davasını da sahipleniyoruz, Filistin’i selamlıyoruz. 

“KURTLA KUZUYU YİYİP ANASINA KOŞTURUP MATEM TUTANLARSINIZ”
Recep Tayyip Erdoğan eğer sen Filistin’in yanındaysan akrabalarının, çocuklarının, yandaşlarının her gün İsrail’le yaptığı ticarete bir son ver. Ticaret durmadan Filistin’de zulüm durmaz. Benim yanımda İsrail’e çimento yollayan yok, patlayıcı yapımında da kullanılabilen gübre yollayan yok. İsrail’le bin çeşit ürünle ticaret yapıp ondan sonra ‘Biz Filistin’in yanındayız’ diyenlere diyoruz ki siz kurtla kuzuyu yiyip anasına koşturup matem tutanlarsınız. Samimi değilsiniz. 

Konuşmasının devamında Merhum Başkan İsmail Uygur’u anan ve mevcut Belediye Başkanı Mithat Tekin’e teşekkür eden Özel, “Şimdi Mithat Başkan bayrağı siz takdir ederseniz 40 yaşında gencecik bir kardeşimize emanet edecek. Övünç Demir kardeşimizi sizlere emanet ediyorum. Böyle bir birliktelik Atatürk’ün partisinde görev yapanlara nasip olur. Bundan sonraki süreçte artık ben sizi hem Torbalı Belediye Başkanımız Övünç Demir’e hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a emanet edeeğim” dedi. 

TUGAY’DAN İZTAŞIT VAADİ
İftar programında konuşan CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise şunları söyledi:
Ramazan ayının son günlerinde 31’in de yapılacak seçimde hepimiz için başlayacak güzel bir dönem ve bayram diliyorum. Biz arkadaşlarımızla beraber bu kente hizmet etmek için hazırlıklarımızı yaptık. İlçede Övünç Başkan, Büyükşehir’de ben ve arkadaşlarım buranın altyapı sorunlarıyla, ulaşım problemleriyle en kısa zamanda ilgileneceğiz. İlk yapacağım işlerden biri Ayrancılar’da İZTAŞIT uygulamasını başlatmak olacak ve diğer ulaşım çözümlerini de en kısa zamanda başlatacağız. Sizlerin beklentisi olan her türlü sosyal hizmet, sizlerle birlikte kararlar alarak yapılacak. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve toplumun tüm kesimleri için üzerimize düşen yerel yönetim hizmetlerini en kısa zamanda yerine getireceğiz. Sizlerin ailesinden biri olacağız. 

“BÜYÜK TORBALI İTTİFAKI BURADA”
İftar programında bir konuşma yapan CHP’nin Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, “Biz şunu hedefledik, bebekler için, çocuklar için, gençler için, kadınlar için, engelliler için, toplumun tüm kesimleri için, eğitim, sanat, spor alanında, kültürel aktivitelerde tabi bunun yanında altyapısal faaliyetlerde Torbalı’nın ihtiyacı olan birçok hizmeti sizlere sunacağız. Dersimize iyi çalıştık. Sivil toplum temsilcileri burada, CHP yöneticileri ve diğer siyasi partilerin temsilcileri burada, Atatürkçüler burada, büyük Torbalı ittifakı burada” dedi.