GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Kasım 2016 Perşembe 14:39

CHP İzmir'in kadınlarından Tozlu'ya sert tepki

Kadın Kolları İl Başkanı Balcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tozlu’nın 'İzmir’in güzel kızları bile kalmadı' açıklaması üzerinden iktidara yüklendi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

AK Partili Tozlu katıldığı bir televizyon programında, CHP’li yerel yönetimlere getirdiği eleştirisi sırasında, “İzmir'in emin olun diğer şehirlere nazaran bir ışıltısı kalmadı. İzmir'in bir rengi, kokusu, ışığı kalmadı. Kokusu var ama o da Körfez'in kokusu. Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı. İzmir'in bütün her şeyini götürdük. Bu emin olun yerel yönetimlerin başarısızlığıdır" demişti.

Tozlu’nun bu açıklamaları cinsiyetçilik olarak nitelendirilmiş ve tartışma konusu olmuştu.

CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, MYK üyesi Perihan Yardımcı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu il yöneticisi Dilek Bilgin, o sözlere yanıt verdi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Tozlu'nun talihsiz açıklamalar yaptığını belirterek şunları söyledi: "Nedense AKP'lilerin İzmir'le ilgili alakasız benzetmelerine ilk kez tanık olmuyoruz. İzmirimiz için daha önce de 'Gavur İzmir' ve 'Sümüklü bir çocuk' gibi benzetmeler yapan AKP'liler vardı. Bunun nedeni de İzmirlilerin kendileri gibi düşünmemeleridir. İzmirlilerin ülkede neler olduğunun farkında, İzmirli kadınlar da farkında ve inandıkları değerlerden asla vazgeçmeyecek. Onun için biz İzmirli kadınlar hepimiz güzeliz, eskiden de güzeldik; şimdi de güzeliz. Bizim güzelliğimiz öncelikle düşüncelerimizde ama bunu görebilmek gerekir. Bunu herkes böyle bilmeli. İzmir'in kadınları 'ben bilirim' der 'beyim bilir' demez."

Nurşen Balcı, Tozlu'nun İzmir'in yerel yönetim eleştirilerinin de doğru olmadığını, CHP'li belediyelerin sosyal belediyecilik yaptığını söyledi. Tozlu'nun kentin ışıltısı kalmadığı sözlerine ise "Tozlu ışıltıdan ne anlıyor acaba? Büyük binalar dikilip, AVM yapılabilirdi. Ama CHP'li başkanlar bu merkezleri halkın hizmetine sundu" dedi.

CHP İl Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı ise yaptığı konuşmada "İzmirli kızlarla alıp veremedikleri ne? Onları rahatsız eden İzmir'in kızlarının yüz güzelliği değil yaşam biçimi, hayata bakışları ve yürekleridir. Varsın İzmirli kızlara 'çirkin' desinler. Bizler İzmir'i onların çirkinliklerine teslim etmeyeceğiz" dedi.