GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2016 Salı 13:46

CHP İzmir’de yoğun gündem: 2 panel, 1 piknik, 1 kutlama!

İl Yönetimi olağanüstü toplandı. Oturumda ‘terör’ ve ‘başkanlık sistemi’ konulu iki panel düzenlenmesinin yanı sıra alternatif 23 Nisan resepsiyonlarına katılım ve örgütü bir araya getirecek bir piknik organizasyonu kararı çıktı.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Yönetimi Başkan Alaattin Yüksel idaresinde yapılan olağanüstü toplantıda bir araya geldi.

Oturumda ülke gündemi masaya yatırılırken önemli kararlar aldı. Yönetim Kurulu toplantısından iki panel organizasyonu çıktı.

Buna göre İl Yönetimi 21 Nisan’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ‘Sorun Doğu’da, Çözüm Batı’da’ adıyla yola çıkacak bir terör paneli, 26 Nisan’da da Kaya Termal Otel’de yeni anayasa ve başkanlık sisteminin tartışılacağı bir siyaset ve hukuk paneli düzenleyecek.

Teröre çözüm arayışlarının konuşulacağı Havagazı’ndaki panele CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi.

İl Yönetimi 23 Nisan resepsiyonlarının TBMM Başkanlığı tarafından iptal edilmesinin ardından belediyelerin düzenleyeceği alternatif programlara halkın ve örgütün katılımının teşvik edilmesine karar verdi.

PİKNİK DÖNÜYOR!
Öte yandan Yüksel’in önceki başkanlık döneminde gerçekleşen bir CHP etkinliği de gündeme geri dönüyor. CHP İl Örgütü Gaziemir Sarnıç’ta yapılacak piknikte bir araya gelecek. Tarihi 15 Mayıs olarak belirlenen organizasyona Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da davet edilecek.