GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Temmuz 2023 Pazartesi 23:15

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü... Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

CHP'de mahalle delege seçimleri yeni gününde de devam ediyor... Bugün ise Bornova ve Dikili'de sandık başına gitti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçimler sonrası verilen kurultay süreci, İzmir'de bugün de devam etti.

Devamında ilçe kongresi ve il başkanlığı süreçlerini getirecek olan mahalle delege seçimleri  ‘değişim’ sloganları altında gerçekleştirilirken bugün  Bornova ve Dikili'de birçok mahalle sandık başına gitti.

BORNOVA’DA İKİ MAHALLE SANDIK BAŞINDA
Seçim heyecanın yoğun yaşandığı Bornova’da ise bugün iki mahalle sandık başına gitti. Evka-4 ve Naldökan Mahallesi’nde sandıklar kurulurken, çift listeli seçimler yaşandı. 

İlçe başkanı ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atilla’nın desteklediği Kırmızı liste ile mevcut Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un desteklediği  beyaz listenin yarıştığı Evka-4 Mahallesi’nde gülen taraf Kırmızı liste oldu. Kırmızı liste 196 oy alırken, beyaz liste ise 169 oy aldı. 

Naldöken'de ise gençlik kolları eski başkanı Ali Abbaskaya'nın beyaz listesi ile Mahir Polat'ın kırmızı listesi yarıştı. Seçimi 198'e 128 beyaz liste kazandı.

Evka-4;
Nergiz Akcakaya, Yasin Gürkan, Erbay Kara, Mehmet Kaygısız, Üstün Mete, Ayşe Sorhan, Onur Mert Uzar, Serkan Yurt, Göksel Akkaşlı, Nuran Güvenç, Asena Karcıer, Özge Küçükelçi, Mehmet Özpehlivan, Yaşar Tekin, Osman Yılmaz

Kaybeden Beyaz listede ise şu isimler yer aldı; Sadık Topal, Ali Şimşek, Serkan Okur, Gizem Kurt, Muharrem Gösterir, Nur Seher Güven, Yağmur Özal, Tuncay Tosmak, Ferhat Bel, Ayten Demirbilek, Gül Oral, Aynur Kargız, Münür Ağtürk, Elif Esra Güngördü, Bahtiyar Doğan,

DİKİLİ’DE SANDIKLAR TAMAM
Mahalle Delege seçimlerini tamamlayan ilçeler arasına Dikili’de dahil oldu. Geçmiş dönem belediye başkanlarının ve aday adaylarının desteklediği mavi listeler ile mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün desteklediği beyaz listenin yarıştığı ilçede son sandık Cumhuriyet Mahallesi’nde kuruldu. Daha önce tamamlanan mahallelerde olduğu gibi Cumhuriyet Mahallesi’nde de beyaz liste üstünlüğü yaşandı.  Gerçekleştirilen seçimlerde beyaz liste 114 oy alırken mavi liste ise 47 oy aldı.

Cumhuriyet Mahallesi;
Hüsniye Yıldırım, Çağdaş Ünay Kılıç, Figen Gençay, Hamiyet Somuncu, Kamuran Semra Eren Ayık, Ayfer Budak, Esin Okçuoğlu, Levent Özcan, Burak Yüksel, Barış Baysal, Şule Akıncılar, Aziz Koç, Muharrem Minaz, Mahmut Gencer, Savaş Yücel, Hakkı Dağ, Fatma Şirin Yaylalı Demirer, Hazel Ezgi Kırdı, Özel Balaman

Kaybeden Mavi Listede ise şu isimler yer aldı; Rıza Gök Kazım İlan, Ali Akdeniz, Dursun Dağdelen, Hakan Akıncı, Bayram Korkmaz, Hüseyin Önür, Neşe Seçkin, Aziz Aydoğdu, Nezaket Aslan, Hasan Özdemir, Alaaddin Çiçek, Binnaz Altınbaş, Mehmet Ali Ercan, Sehlan Tuncer, Necati Aydın, Şaban Tören, Nasuf Nalbant, Aziz Koç