GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2022 Pazartesi 16:43

CHP İzmir’de kritik zirve sona erdi… Neler konuşuldu?

Seçimler öncesi parti içi toplantılarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe başkanları ile il binasında bir araya geldi. Saha çalışmaları, sandık güvenliği gibi bir çok konunun görüşüldüğü toplantı yaklaşık olarak 2,5 saat sürdü.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin 30 ilçe başkanı ile il binasında bir araya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve ilçe başkanlarının neredeyse tamamının katıldığı toplantının gündeminde ise henüz resmi tarihi açıklanmamasına rağmen kısa bir süre kaldığı tahmin edilen seçim süreci ve hazırlıklar oldu.

‘SANDIK GÜVENLİĞİ’
Rutin görüşmelerin gerçekleştirdiği toplantıda sandık güvenliği konusu bir kez daha gündeme geldi. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sonrası yapılan sandık başı güvenliği açıklamaları ile parti içinde eleştirilerin odağına gelen CHP’de ‘iktidar olacağız’ sloganı ile gidilen 2023 seçimleri öncesi sandık güvenliğine ekstra önlemler alınırken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarına listelerin kontrol edilmesi talimatını verdiği öğrenildi. Sandıklarda görev alacak isimlerin belli bir sürede bir gözden geçirilmesini isteyen Yücel, vefat, ikamet değişikliği gibi durumlarda listelerin güncel tutulmasının önemine vurgu yaptı.

‘ÖBEK ÇALIŞMALARI ARTTIRILSIN’
Geçtiğimiz aylarda il başkanlığı tarafından milletvekilleri ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile İzmir’in bir çok noktasında gerçekleştirilen saha çalışmalarının tekrar hızlandırılması ve öbek çalışması adı verilen çalışmaların başlatılması talimatında bulunan Yücel, belediye meclis üyelerinin de dahil edildiği çalışmaların önemine vurgu yaptı.

‘OKUL’LARA DİKKAT EDİLDİ
Toplantıda ayrıca esnaf ve derneklerin sık sık ziyaret edilmesi gerektiğini belirten Deniz Yücel, ayrıca ilçe başkanlarına sorumlu oldukları bölgelerdeki okulların eksiklik ve sorunlarını da araştırmalarını belirtirken, liste haline getirilen sorunların il yönetimine sunulmasını istediği iddia edildi

GENEL MERKEZ ANKET YAPACAK
Anket konusunda da ilçe başkanlarına bilgilendirme yapan Yücel, yakın süreçte genel merkez tarafından bir anket çalışması yapılacağı ve sonucunun kendileri ile paylaşacağını söylediği iddia edildi.