GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2022 Perşembe 17:55

CHP İzmir'de gündem yeniden Gaziemir… İl yönetiminden 'Çağlarsu' talebi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de kavgalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediyesi CHP Grubu yeniden CHP İzmir İl Yönetiminin gündemine geldi. Gerçekleştirilen olağan haftalık toplantıda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın CHP'den geçici ihraç edilen Levent Çağlarsu'nun yeniden ihraç edilmesi talebi gündeme geldi.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirildi.
Bir çok önemli konunun görüşüldüğü toplantının gündeminde ise tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir oldu.

LEVEN ÇAĞLARSU İÇİN BİR KEZ DAHA 'İHRAÇ' İSTEMİ
Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde yer alan ve sürekli ilçe belediye meclisinde CHP içinde yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediyesi'nde yeni bir gelişme daha yaşandı.

Geçtiğimiz yıl Gaziemir'de CHP örgütü içinde yaşanan 'Denetim Komisyonu' krizi sonrası il yönetimine şikayet edilen Levent Çağlarsu hakkında 1 yıllık geçici ihraç kararı çıkmıştı.

Karar sonrası Çağlarsu Bağımsız Meclis Üyesi olarak yoluna devam ederken, geçici ihraç sürecinin bitmesine kısa bir süre kala Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan yeni bir hamle geldiği iddia edildi. İl Yönetimine Çağarsu'yu şikayet ettiği iddia edilen Arda'nın, Çağlarsu'nun yeniden ihraç edilmesini talep ettiği öğrenildi.

TUNCAY ÖZKAN'A HAKARETE KESİN İHRAÇ
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililerle birlikte Bornova’da saha çalışmalarına katılmasının ardından partisinin ilçe binasında yaptığı toplantının ardından Bornova Belediyesi personeli Süleyman Sezer, Özkan'ın Alevi ve Kürt vatandaşların İzmir'in demografik yapısını değiştirdiğini söylediğini iddia ederek sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Sezer yaptığı paylaşımda “İzmir’in demografik yapısının değiştiğini söylemek abesle iştigaldir, hatta bunaklıktır” ifadelerini kullanırken, CHP İzmir İl Yönetimi Sezer'in kesin ihracına karar vermişti. Parti için Yüksek Disiplin Kurulu'na itirazını sunan Sezer için ise YDK ret kararı vermiş ve kesin ihracını onaylamıştı. İl Yönetiminde de masaya yatırılan konuda alnın kararın doğru olunduğu yönünde görüşler belirtildiği öğrenildi.