GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ocak 2024 Salı 11:19

CHP İzmir’de ‘Tandoğan’ hazırlığı

Ankara Tandoğan Meydanı’nda ‘Adalet’ mitingi yapmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir teşkilatı da olağanüstü hal durumuna geçti. 30 ilçeden 120 araçla Ankara'ya gitmeye hazırlanan CHP İzmir örgütü, ayrıca mitinge katılmak isteyen tüm vatandaşları Tandoğan’a taşımak için de kayıtları başlattı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Parti Meclisi kararı doğrultusunda Ankara Tandoğan Meydanı’nda miting yapma kararı almıştı.

Özel’in duyurusunun ardından ise İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları da düğmeye bastı.

30 İLÇEDEN 120 OTOBÜS
Miting kararının ardından düğmeye basan ilçe başkanlıkları İzmir genelinde 30 ilçeden yaklaşık 120 tane araçla Tandoğan Meydanı’na akın edecek. Partili/partisiz vatandaşlardan gelecek talepleri toplayan CHP İzmir örgütü, sayı doğrultusunda 120 araca ek olarak yeni araçlar yola da vatandaşlar için temin edilecek.

MİTİNGE DAVET İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA
Edinilen bilgiye göre CHP İzmir örgütü vatandaşları mitingden haberdar etmek ve katılımı yüksek tutmak için afiş ve broşür çalışmalarını başlatmış durumda.

MİTİNG NEDEN YAPILACAK?
CHP Parti Meclisi miting kararına, ‘Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın serbest bırakılmayarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ihlal edilmesini’ gerekçe olarak göstermişti