GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 09:02

CHP Grubu’nda Bakan-Baykal tartışması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Baykal’ın CNN Türk’teki sözlerini eleştirerek, “AKP iktidarını dış politika da meşrulaştırdı” dedi. Bunun üzerine Baykal ise, gelişmelerin kendisini haklı çıkardığını ifade ederek, “AKP gelip geçicidir, benim derdim Türkiye” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - CHP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Levent Gök’ün başkanlığında bir araya geldi.

Dış politikadaki gelişmeler ve bütçe görüşmeleri konularını masaya yatırıldığı toplantıda Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında söylediği sözler tartışma yarattı.

AKP İKTİDARINI DIŞ POLİTİKADA MEŞRULAŞTIRDI
Baykal’ın sözlerine tepki gösteren İzmir Milletvekili Murat Bakan, sert bir dille eleştirdi. Bakan, “Sayın Deniz Baykal CNN Türk'e çıktı, ‘Halep-Azez hattının açık tutulması için yapılan bombalamalar doğrudur’ diyerek ülkemizi dış politikada bu hale getiren AKP iktidarını dış politikada meşrulaştırdı” dedi.

PARTİMİZ BAYKAL ÜZERİNDEN…
Baykal’ın, programda söylediği “Halep şehri bir Sünni şehridir, güneyden sızmalar olabilir” sözlerine de tepki gösteren Bakan, “Sayın Baykal, bu sözlerle AKP'nin mezhepçi politikalarını destekler bir tutum sergiledi. Bu konuşma partimizi yersiz yere kamuoyunda tartıştırmıştır. Şu an Aylin Nazlıaka arkadaşımızın konusu kadar partiye kamuoyunda olumsuz bir etki yaratmıştır. Halen sosyal medyada bu konuda partimiz Baykal üzerinden eleştiri konusu yapılıyor”  ifadelerini kullandı.

ZAMAN BENİ HAKLI ÇIKARDI
Murat Bakan’ın sözleri üzerine konuşan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise, hiçbir zaman mezhepçi bir tutum sergilemediğini, dış politika konusunda ise Türkiye’nin çıkarlarını savunduğu ifade eden Baykal, “Konuşmamın AKP’nin politikası ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bugün Türkiye’nin dış politikada yaşadığı sorunları siyasi çekişmenin ötesinde değerlendirmek gerekiyor.  Sonuçta AKP gelip geçicidir, burada önemli olan Türkiye’dir; Türkiye’nin çıkarlarıdır. Geldiğimiz noktada zaman beni haklı çıkardı. Türkiye’nin top atışlarının meşru müdafaa olduğunu, bunun savaş ilanı anlamına gelmediğini ifade etmiştim. Savaş çıktı mı? Çıkmadı. Top ateşleri sayesinde Halep-Azez hattındaki çember kapanmadı. Halep’in demografik yapısı değişmedi. Bu sayede Türkiye büyük bir göç dalgasından kurtuldu. Şimdi ben yanlış mı yaptım?” diye konuştu. Baykal, doğru bildiklerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

Baykal, konuşmasının sonunda, doğru bildiği bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.