GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Şubat 2016 Çarşamba 19:34

Flaş! AK Parti İzmir’de 56.madde balyozu: 6 isim gitti!

İl Başkanı Delican tüzüğün 56.maddesini yürürlüğe koyarak ‘devamsızlık’ balyozu indirdi. Alınan kararla aralarında daha önce yönetimde aktif görev isimlerin yer aldığı 6 kişinin üyeliği düşürüldü.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – AK Parti İl Başkanı Bülent Delican il yönetim kurulu toplantısında ‘devamsızlık’ balyozu indirdi!

Başkan Delican flaş bir karara imza atarak bazı yönetim kurulundan bazı isimlerin üyeliklerini düşürdü.

Parti tüzüğünün 56’ncı maddesi gereği olağan ve olağanüstü toplantılara bir yıl içinde peş peşe 3 defa veya toplam 6 kez mazeretsiz katılmayan il yönetim kurulu üyelerinin biletini kesildi.

Başkan Delican’ın kararıyla Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Eski Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Eski Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, 7 Haziran genel seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yapan Mustafa Gedikoğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Eski Başkan Yardımcısı Özgür Hızal, Münir Ensari ve Mustafa Arslan’ın yönetim kurulu üyelikleri düşürüldü. Kararla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Delican, ‘‘Tüzüğümüzün gereğini yaptık. İşleri ve yorgunlukları nedeniyle bazı arkadaşlarımız toplantıya katılmıyorlardı. Arkadaşlarımıza verdiklerimi hizmetler için teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak değişimidir. Zaten yedek üyelerimizi de aktif yönetim kurulu üyesi gibi değerlendirip görevler vermiştik. Onların da bundan sonraki sürece adaptasyon noktasında sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Parti tüzüğümüzün gereği yönetimde bundan sonra görev alamayacak arkadaşlarımız da yine partimizde bizimle kalarak çalışmaları sürdürecektir’’ dedi.

YERLERİNE KİMLER GELDİ? 
6 ismin üyeliklerin düşürülmesinin ardından yerlerine gelen partililer de belli oldu. Buna göre Hüseyin Ahmetoğlu, Hayrettin Uçak, Muharrem Şen, Ejder Sezer, Ali Alper Uzun ve Bilal Özen yeni yönetim kurulu üyeleri oldu. 

56. MADDE NE DİYOR?

Kurul Üyesinin İstifa Etmiş Sayılma Hali

Madde 56 -Olağan toplantılar ile gün ve zamanı bildirilmiş olağanüstü toplantılara bir yıl içinde peş peşe 3 veya bir yıl içinde 6 kez özürsüz olarak katılmayan üye, kurul üyeliğinden istifa etmiş sayılır. Ancak bu madde hükmü, üst kademece belirlenmiş kongre takvimi süresince uygulanmaz.