GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2017 Pazartesi 15:34

CHP Buca’da o mahalledeki seçimler için yargıya mı gidilecek?

Yiğitler Mahallesi’nde nefes kesen yarışta mavi liste 2 oy farkla galip geldi. Sonuç için itirazların olduğu belirtildi. Kaybeden listedeki partililer sandığın kapanma saatinin ardından oy verme işleminin devam ettiğini öne sürdü. Partililer ilçe ve il yönetimlerinden sonuç çıkmazsa yargıya gidecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında mahalle delege seçimlerini sürdürüyor.

İzmir’deki seçim mesaisinde 3’üncü hafta yaşanırken özellikle metropoldeki ilçe ve mahallelerin bazılarında önemli gelişmeler meydana geldi.

İtirazlar, şikayetler ve başlayan disiplin süreçleri kamuoyuna yansırken geçtiğimiz hafta sonu Buca’nın Yiğitler Mahallesi’nde de gerçekleşen seçimle ilgili ortaya iddialar atıldı.

İl Yöneticisi İsmail Yüzer’in desteklediği öne sürülen mavi listenin 142 oy alarak seçimi kazandığı mahallede oy verme işleminin bitmesi gereken saatten sonra da devam ettiği iddia edildi.

Mahallede partililerin 11:00 ile 16:00 saatleri arasında oy kullanması gerekirken bu işlemin 17:00’ye kadar uzatıldığı ifade edildi.

Ayrıca İl Yöneticisi İsmail Yüzer’in görevli olmamasına rağmen mahalleye gelerek seçimi yakından takip etmesinin de sıkıntı yarattığı öğrenildi. 

Bu durumun 2 oy farkla sandıktan mağlubiyetle ayrılan beyaz listedeki partililerin tepkisine yol açtığı belirtildi.

YARGIYA TAŞIYACAĞIZ
Beyaz listede bulunan Umut Orkun Uğraş Egedesonsöz’e konuştu. Uğraş, “Saat 16:00’da kapanması gereken sandık kapanmadı. O saatten sonra 6 kişi geldi ve oy kullandı. Biz bu durumu ilçeye daha sonra il yönetimine götüreceğiz. Durumdan rahatsızız. Hiçbir yerden sonuç alamazsak şikayetlerimizi yargıya taşıyacağız” dedi.