GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2017 Pazartesi 13:21

CHP’li Bingöl’den delege seçimleri için flaş yorum: Engel olamıyoruz, ne yapalım?

Mahalle delege seçimlerindeki işleyiş hakkında eleştirilerini sıralayan partinin Buca’daki etkili ismi Gökdemir, Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’ü aradığını söyledi. Seçimlere müdahaleleri Bingöl’e açıkladığını belirten Gökdemir, “Engel olamıyoruz, Ne yapalım, siz söyleyin’ cevabını aldığını aktardı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında mahalle delege seçimlerini sürdürüyor.

İzmir’de de süreç zaman zaman bazı ilçelerde ve mahallelerde sancılı ilerliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına ‘Örgüt seçimlerine müdahil olmayın’ talimatının yer yer delindiği gözlenirken muhalefetin mevcut kadrolarla karşı karşıya geldiği kimi bölgelerde itiraz ile şikayetler baş gösterirken kimi yerlerde ise disiplin süreçleri başlatıldı.

2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan, partinin Buca siyasetindeki etkili ismi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi  (APİKAM) eski Müdürü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir işleyen süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL: ENGEL OLAMIYORUZ!
Gökdemir, geçtiğimiz hafta sonu ilçedeki bir mahalleye giderek delege seçimini izlediğini ve sonrasında Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüştüğünü söyledi. Gökdemir sosyal medya hesabından, “Bu parti, parti içi iktidara kilitlenmiş. Usulsüzlük, tüzüğe aykırı seçim atraksiyonları, tutmayan imzalar, oy sayısı ile imza sayısı arasındaki farklılıklar ne için? Gören de Türkiye'de iktidar oluyoruz sanacak. Bir tane mahalledeki kongre, yani parti içi iktidar için. Yazık, gerçekten yazık! İçim acıyarak izledim bugün. Bu partiyi kanser virüsü gibi sarmış. Genel merkezi aradım.  Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile görüştüm. ‘Hocam, biz çok uyardık, engel olamıyoruz, ne yapalım siz söyleyin?’ dediler bana. Şaşkınlığım bir kat daha arttı. Buradan Sayın İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'e çağrımdır. ‘Sayın Güven, ne olursunuz müdahale edin’. Bu parti, parti içi iktidar uğruna elden gidiyor. Yazık Atatürk’ün partisine… Gerçekten yazık” paylaşımında bulundu.

ÖN SEÇİM OLMAYACAK, MERKEZ YOKLAMASIYLA ATANACAKLAR!
Daha sonra Egedesonsöz’e konuşan Gökdemir önemli mesajlar verdi. Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ile aralarında geçen telefon görüşmesini anlatan Gökdemir, “Tekin Bey’i aradım ve durumu söyledim. ‘Ne yapabiliriz? Siz söyleyin’ dedi. Ben de, ‘Bana mı soruyorsunuz? Yetkili sizsiniz’ şeklinde cevap verdim.  Daha sonra Tekin Bey, ‘Genel başkan çok üstünde duruyor. Biz söylüyoruz. Fakat bir türlü uslanmıyorlar’ dedi.  Daha da ilerisini söyledi. ‘2019’da belediye başkanları atanırken bir ön seçim olmayacak. Merkez yoklamasıyla atanacaklar. Niye bu örgüte müdahale ediyorlar?’ diye konuştu. Mesele o da değil. Dün gittim gördüm. Olacak iş değil. Hak, hukuk, adalet diyoruz. Sokaklarda yürüyoruz. Önce kendi örgütümüzde, içimizde hak, hukuk ve adaleti sağlayamıyoruz. İmzası tutmayan oy sandıkları, fazla oylar, az atılan imzalar… Olacak iş değil.  Sadece Buca’da değil her yerde aynı. Dün tesadüfen gittim bir mahalleyi izledim. Bir tane il yöneticisi gelmiş, amcası zaten aynı mahalleden delege listesinde, kendisi seçim yapıyor. Daha neler… AKP’yi eleştiriyoruz mühürsüz oy kullandırıyor, YSK bilmem ne diye ama kendimiz aynı şeyi sandıklarda yapıyoruz. Olacak iş değil. Yapacak bir şey yok. Ne yapsanız boş. Ben artık acı acı gülüyorum. Bu malzeme değişmedikten sonra bu parti hayatta değişmez” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARINDA BİR GRAM AKIL VARSA…
Gökdemir ayrıca kendi delegeliğiyle ilgili de konuşurken, “Ben Atatürk Mahallesi’nde delege dahi olmak istemedim. Yeni taşınmıştım. Mavi listedeki arkadaşlar sağ olsunlar vefa duygusuyla yazmışlar. Orada iki liste yarıştı ve biz kazandık. Ama muhalefetin kazandığı listeler yazılmıyor. Geçen hafta Atatürk’te benim belediyeye karşı olduğum liste kazandı. Şu anda pek çok mahallede belediyeye ve örgütlenmesine karşı bir hareket var. Herkes siyaseti bu düzende yapanlara karşı bıkmış. Belediye başkanlarında bir gram akıl varsa bu yapılarla yola çıkmazlar” dedi.