GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Şubat 2024 Cumartesi 14:40

CHP Bayraklı adayı Önal'dan 'pankart yırtma' açıklaması: Ona özgü bir durum değil!

Cumhur İttifakı adayı Bilal Kırkpınar'ın pankart iddialarına yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, "Ben aynı şekilde on keredir yeniden dağıtıyorum. Sanırım burada seçim kurulunun kararıyla izin verilmeyen bölgelerde toplatılan pankartlardan bahsediyor. Ben aday adaylığım döneminde 4 defa astım, aday olduktan sonra da herhalde 5 keredir asmaya devam ediyorum. Toplatılıyor, bizler sağlam olanlarını alıp bir daha asmaya çalışıyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, ilçe gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar'ın 'afişlerim yırtılıyor' sözlerine de yanıt veren Önal dikkat çekici ifadeler kullandı.

BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR
Saha çalışmalarından aldığı geri dönüşleri anlatan Önal, “Cumhuriyet Halk Partililerin ilgileri oldukça yüksek. Ama ondan daha fazla da dışarıda AK Parti'den mağdur olmuş, ekonomik krizden etkilenmiş, özellikle pazarlarda gördüğümüz çok büyük endişeleri olan vatandaşlarımız var. Yani onlar da bu yönüyle bize ilgilerinin yanında fazlaca ekonomik eleştirilerini, şikayetlerini dinliyoruz. O sebeple Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi örgütümüzle beraber zaten yürütmüş olduğumuz çalışmanın sinerjisini sahada görüyorsunuz. Ama bunun ötesinde de Bayraklı halkımızın da büyük bir teveccühü var, sağ olsunlar. Biz iletilen sorunların başında ekonomi ve geçim sıkıntısı geliyor. Özellikle yaşlılarımızın bu yönde çok büyük tepkileri var. Özellikle bu son maaş alımıyla ilgili bugün emeklilere yapılan zam hiçbir kimsenin derdine çare olmadığını görüyoruz. En büyük sorun bugün dışarıda maalesef ekonomi, geçim sıkıntısı. Sosyal yardıma muhtaç birçok insan var” dedi. 

SOSYAL YARDIMLARA DEVAM EDECEĞİZ
Belediye başkanlığı döneminde sosyal yardımlara devam edeceklerini söyleyen Önal, “Şu an yapılan mevcut sosyal yardımlar sürecek. Biz zaten sosyal demokrat olmanın anlayışıyla sosyal yardımlar noktasında hiçbir noktada hiç kimseyi mağdur etmiyoruz. Mevcut belediye başkanımız da söylemişti; Komşularımız açken bizler yatağımıza tok girmeyeceğiz. Bayraklı Belediyesi'nin sosyal yardımları noktasında hiçbir sıkıntı olmadığını ve aynı şekilde o yardımların sürdüğünü biliyorum. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizin de muhtaç olan bütün vatandaşlarımızın bütün dertlerini giderme çabasında ve gayretinde olduğunu da biliyorum. O sebeple hem ilçe olarak, hem büyükşehir olarak biz zaten bu yardımları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

BİZİM YÜZLERCE PANKARTIMIZ YIRTILDI
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar’ın pankart iddiası hakkında konuşan Önal, “Muhtemelen onun bir iki pankartı yırtılmış ama bizim onlarca, yüzlerce pankartımız yırtıldı, toplatıldı, kırıldı. Benim şu ana kadar herhalde onuncu toplatılan pankartlarım var. Ve ben aynı şekilde on keredir yeniden dağıtıyorum. Sanırım burada seçim kurulunun kararıyla izin verilmeyen bölgelerde toplatılan pankartlardan bahsediyor. Ben aday adaylığım döneminde 4 defa astım, aday olduktan sonra da herhalde 5 keredir asmaya devam ediyorum. Toplatılıyor, bizler sağlam olanlarını alıp bir daha asmaya çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok. O sadece ona özgü bir durum değil. Muhtemelen Seçim Kurulu ve emniyetin yasaklar kapsamındaki alanlara asıyordur. Benim de astığım oluyor ve benimkiler de toplatılıyor” şeklinde konuştu. 

PARTİMİZİN OYUNU ARTTIRACAĞIMA İNANIYORUM
Bayraklı’da partisinin oyunu arttıracağını ifade eden Önal, “Ben ulaşabildiğim kadar bütün vatandaşlara ulaşıp oylarına talip oldum. Oylarını istediğimi söylüyorum. Vatandaşlarımızın teveccühü yüksek. Ben bu teveccühün oya dönüşeceğini düşünüyorum ve inanıyorum. O sebeple orandan öte ben çok büyük kesimlerden oy alacağıma inanıyorum. Partimizin oyunu arttıracağıma inanıyorum. Bir genç olarak sahada bütün enerjimle koşturuyorum. Bundan emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

UYUMLU ÇALIŞIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Önal, “Cemil Bey daha önceden tanıdığım, beğendiğim bir arkadaşımız, abimiz. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız. Bu doğrultuda Cemil Bey ile uyumluyum ve uyumlu olacağıma da inanıyorum” şeklinde konuştu. 

DEPREM VERGİLERİ VATANDAŞA VERİLMELİ
Depremzede vatandaşların haklarını korumak için çaba göstereceğinin altını çizen Önal, “Depremden etkilenenlerle ilgili geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz K planları ile korunan hakları vardı. Bunun akabinde orta, ağır ve riskli yapılarla ilgili parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışları verilmişti. Onun dışında kalan bütün bölgelerimizle ilgili de hızlı bir revizyon planı yapıldı. Tamamıyla kamu eliyle hem revizyonun hem uygulamanın yapıldığı beraberinde oluşacak bütün artı değerin de vatandaşlarımıza sadece onların kullanımına sunulacak çalışmalarımız olacak. Ama bu sadece bizle olacak bir durum değil. Ekonominin kötü gidişatı ve yüksek faizlerin olduğu bir yerde vatandaşlarımız kendi evlerini dönüştürmekte zorluk çekiyorlar. Bugün sadece Murat Kurum'un seçim kampanyasına yarayacak özel bir paket Resmi Gazetede yayınlandı. İstanbul'a özgü kendi evine dönüştürmek isteyenlere 700 bin lira hibe, 700 bin lirada kredi olmak üzere bir imkan tanındı. Bu imkanı sadece Murat Kurum'un oy alacağı alana değil de bütün Türkiye'ye yayılması gerektiğine inanıyoruz. Ve bir buçuk milyon değil bu kredi oranının da totalde daha da artırılması gerektiğine ben inanıyorum. O sebeple eğer dayanışmayla biz bu sorunlarımızı çözeceksek dönüşüm noktasında yarın depremde can kayıplarımızın olmamasını istiyorsak devletin bugüne kadar topladığı deprem vergilerini de yine vatandaşların kullanımını açması gerektiğini düşünüyorum” dedi.