GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Şubat 2024 Cumartesi 12:07

Cumhur İttifakı Adayı Dağ: İzmir'i dünyanın ticaret merkezi haline getireceğiz

MÜSİAD'ın düzenlediği toplantıda konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Şehrimizin potansiyeli de enerjsii de alamadığımız hizmetlerden ibaret değildir. Şehrimizi 1 Nisan'dan sonra sadece Ege'nin değil dünyanın ticaret merkezi haline getireceğiz. Bunu birlikte başaracağız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, MÜSİAD’ın düzenlediği ‘Sürdürülebilirlik odağında lojistik sektörü ve gelecek trendleri’ başlıklı etkinliğe katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yer aldığı  toplantıya ayrıca İzmir Valisi Süleyman Elban'da katılım sağladı.

HESAP VEREN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE...
İş dünyasının önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Dağ, "İzmirimiz tarih boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olmuş ticaretin ve kültürün merkezi olarak öne çıkmış bir şehirdir. Kentimize sahip olduğu bu eşsiz potansiyeli en üste çıkarmak ve daha yaşanabilir hale getirmek en büyük arzumuzdur. kentimizin tarihi, kültürünü doğal güzelliklerini koruyarak modern belediyecilik anlayışı ile kalkındırmayı hedefliyoruz. İzmirimizi bir yatırım cennetine dönüştürme arzusundayız. MÜSİAD gibi kurumlarlar yer ve ulusları yatırımları çekmeyi hedefliyoruz. Desteğinize ihtiyacım var demiştim daha önceki toplantıda. İzmir'de yaşayan tüm iş insanlarının 1 Nisan'dan sonra yapacağımız işlerde destek vermelerini arzuluyoruz. Eğitimden sağlığa kadar her alanda kapsamlı iyileştirmeler yapmayı hedefliyoruz. Gençlermiz için daha fazla ortam oluşturmak, dezavantajlı bireylerin daha aktif olması için canla başla çalışacağız. Şeffaf ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışını benimseyerek tüm vatandaşlarımız ile şehrimizi ileriye taşımayı hedefliyoruz" dedi.

EN ÖNEMLİ REHBERİMİZ GÖRÜŞLERİNİZ
Vatandaşların görüşünün önemine dikkat çeken Dağ ,"Sizlerin görüş ve önerileri bizim için en önemli rehber olacaktır. İzmir'in potansiyelini harekete geçirdiğimizde çeyreklerde büyümelerin üzerine 0,5 ile 1 puan ekleyin. Bizim burada Türkiye ekonomisine yapacağımız çok büyük katkılar var. İzmir'in ekonomik kalkınmasında iş insanlarımızın oynadığı rol paha biçilemez. Yenilikçi fikirler, girişimlerimiz ve yatırımlarımız ile kentimizin sosyo ekonomik yapısını güçlendiriyorsunuz. 1 Nisan sabahı iş insanlarımızın önünü açacak, yatırımı teşvik eecke projeleri hayata geçirmeyi umuyoruz. İzmir'in ekonomik potansiyelini maksimize etmek hepimizin ortak hedefidir.  Göreve gelir gelmez, şehrimizi ayağa kaldırarak, uluslararası ticareti ve yatırımı çekecek projeleri hayata geçireceğiz. İzmir’i dünya şehri yapma yolunda projeler ile şehrimizi dünya ticaretinde söz sahibi konuma taşıyacağız"diye konuştu.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Dağ sözlerini şu ifadeler ile tamamladı;

"İnşallah 1 Nisan'dan sonra canla başla bu şehre hizmet edeceğiz. Lojistik anlamında önemli mesafeler kat ettik.  35 İzmir 35 Proje’deki çalışmalardan biri olan Kemalpaşa Lojistik Merkezi yüzde 25 hisse ile orayı inşallah harekete geçireceğiz. Bu şehrin ekonomisini büyütecek notada 3 stratejik alan var. Diğerleri kendi alanında büyüyor. Bilişim vadisi, inovasyon, teknokent...Bununla şehri ileriye doğru taşıyacağız. Bununla ilgili bir mesafe alındı. Liman arkasındaki alanda Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile çalışacağız. Yenilenebilir enerji alanında önemli gelişme var. Aliağa, Menemen tarafında bunları hayata geçirmek lazım. Üçüncüsü sağlık turizmi... Bizim turizm konusunda diğer şehirlere oranla geride olduğumuzu kabul etmemiz lazım. Bizi yeni dönemde ülkemizin cazibesini arttıran, ülkemize gelen sağlık turistlerini İzmir'e çekmek hedeflerimizden biri olacak. Bunlar İzmir'i sadece ticaret merkezi değil kültürel ve turistik bir merkez haline getirecektir. Şehrimizin potansiyeli de enerjisi de alamadığımız hizmetlerden ibaret değildir. Şehrimizi 1 Nisan'dan sonra sadece Ege'nin değil dünyanın ticaret merkezi haline getireğeceğiz. Bunu birlikte başaracağız"