GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Aralık 2018 Cuma 10:22

CHP Aliağa Aday Adayı Devran'dan olmazsa olmazlar: ‘Öngörülü planlama, katılımcılık ve çıkarsızlık’

CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkarak alan çalışmalarını hızla sürdüren  Maden Yüksek Mühendisi Ümit Devran; olmazsa olmazlarını açıkladı.

Devran; açıklamasında yer verdiği yerel yönetim tanımında özellikle öngörülü planlamanın gerekliliği, katılımcı bir üretim ve kişisel çıkarsızlık vurgusu yaptı. Aliağa'nın değerlerine sahip çıkma ve geliştirme noktasında geç kalındığını ifade eden Devran; insan niteliği, iş gücü ve ekonomi açısından ülkenin lokomotifi niteliğinde bir ilçe olduğunu hatırlatarak, arayı hızla kapatma ve temel sorunlarını çözmüş ve  hakkı olanı alarak geleceğe yüzünü dönmüş bir Aliağa için çalışmanın zamanı geldiğini söyledi.  

Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; " Halkımızla ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiğimde de proje ekibimizle yürüttüğümüz çalışmalarda da önce olmazsa olmazlarımızı masaya koyuyoruz. Asla taviz vermeyeceğim, ilk olmazsa olmaz; 'çıkarsızlık'tır. Aliağa'da yaşayan hiç kimse, belediye başkanlığı makamının ve belediye bürokrasisinin şaibesini tartışmayacak.  Aliağa Belediyesi; ortak çıkarla hizmet üretecek. Bu paydaşlar da halkımız, üreticimiz ve ilçemiz olacak. Bir diğeri; öngörülü planlama ki; kentler ne çekiyorsa, bundan çekiyor. Yapalım, yıkar yeniden yaparız anlayışı son bulacak. Ayrıca; her proje, kentsel ve sosyal her planlama, ihtiyaca yönelik olduğu gibi katılımcı bir karar ve uygulama mekanizması ile hayat bulacak. " diye konuştu.

'KEŞKE'LERİMİZ OLMASIN...
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasına şu sözlerle devam etti; " Aliağa; ekonomik üretimi, iş gücü ve doğal değerleri ile muazzam bir ilçe. Bugüne kadar ne yazık ki; taş üstüne taş konurken, sanayiciden esnafa, köylerden, sosyal ve kültürel hizmetlere kadar hep günü kurtaran planlamalarla yol alınmış. Unuttuğumuz; torunlarımızın da büyüyeceği bir yere yatırım yaptığımız. Pazar yerinden, okullarımıza, hastanemizden konser alanlarımıza kadar her yatırımda bunu hesaba katmak zorundayız. Yol yaparken, taş döşerken de; üst geçit, otopark yaparken de yarın 'keşke' dememek için kılı kırk yarmak zorundayız. Kaynağı da zamanı da doğru kullanmalıyız.  Gelip geçici formüller, ancak günü kurtaracak veya zaman içinde kriz yaratacaktır. 

Örneğin; Aliağa’da imar sorunlarını çözerken; sanayici,  işçiyi ve halkı kayırmak söz konusu olamaz. Otopark sorununu çözerken; yeri doğru seçmeliyiz. Üniversite kuracaksak, ilçemizin niteliği ve birikimine uygun olmalı. İktidar tarafından giderek tırpanlanan yerel yönetim bütçe ve yetkilerine rağmen; insana dokunacak, derdine derman olacak köklü çözümler üretmenin tek yolu sosyal demokrat belediyecilik. Aliağa'nın da buna ihtiyacı var." 

7-24 HİZMET İÇİN...
Belediyeciliğin mesaisi olamayacağını belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran;  aynı koşulun belediye başkanlığı için de geçerli olduğunu söyledi. Devran; " yıllarca devlette, ardından özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptım. Hizmet sektörü için de yatırımlar hayata geçirdim, üretim alanında da. Hiç gecem gündüzüm olmadı. Üretmenin ilk koşulu önce niyet, sonra da heyecan duymak. Yerel yönetimler de misyonu ve ruhu açısından bu koşulları gerekli kılıyor. Belediye başkanlıkları da hizmet için kendinizi adayacağınız makamlardır. Laf ola beri gele değil. Elle tutulur, gözle görülür biçimde işler yaparak, çözüm odaklı 7-24 hizmet makamıdır. Bu yaklaşımla yapacağınız her planlama, yarın size başarı ve dolayı ile kentsel kalkınma getirir.  Aliağa;   liman arkası ve yerleşim alanları noktasında imar plan değişikliklerinden; turizm ve sanayi yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet bekliyor. Tüm bunlar birbirine göbeğinden bağlı işler. Keyfi ve üstü örtülü uygulamaları kaldıramayacak kadar hassas meseleler. Bu yüzden çıkarsızlık ve şeffaflık koşulunu çok önemsiyorum. Hesap verebilmek önemli." diye konuştu.