GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2018 Cuma 10:02

CHP Aday Adayı Öztürk'ten belediyeye 'Sayıştay' tepkisi: Menderes bunu hak etmiyor!

CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; Sayıştay Başkanlığı'nın Menderes Belediyesi 2017 yılı Denetim Raporu'nda yer alan tespitlere tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Açıklamasında; hukuk tanımazlık, savurganlık, iş bilmezlik! Menderes ve Menderes halkı bunu haketmiyor!. Bakın şimdi devletin denetim kurumları listeliyor usulsüzlükleri! Menderes; bu kara tabloya dur demeyi bilir!" sözleriyle, dünkü meclis toplantısında da AK Partili Menderes Belediye'sini eleştiri yağmuruna tutan Öztürk; sözlerini şöyle sürdürdü:

2014'TEN BU YANA MÜCADELE EDİYORUM
" Belediyeyi, kasasında birikmişiyle teslim alıp, dağ kadar borçlanması, kaynakları doğru kullanmaması gibi konularda, sıklıkla eleştiren CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; " Her fırsatta söylüyorum. Dahası, yıllardır, meclis toplantılarında bunun mücadelesini veriyorum. Halkın parasını bu kadar pervasızca, hukuksuzca harcayamazlar. Denetim raporu her şeyi ortaya koyuyor. 28 Bin 320 Bin TL. borç belirlenmiş. Belediye gelir gideri gerçekçi değil. 156 Milyon TL yıllık bütçenin kullanımı da sıkıntılı. Mali iş ve işlemler hatalı. Kamu İhale Kurumu'nun görüşü dışında ve yasal sınır üzerinde doğrudan teminler yapılmış.  Hatalı muhasebe tutmalarının bedeli 369 bin TL. Kiraya verilen taşınmazlar ile ilgili yeni ihale gerekmesine rağmen aynı kiracılarla anlaşma yapılıyor. 2 bin 113 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edilmiş. Saymakla bitmiyor, yok yok gerçekten. Dahası; keyfi atamalar, yasa gereği sınavla alım yapılacak kadrolara  kritersiz, keyiflerine göre atama yapıyorlar. Memurlara kanuna uygun olmayan geçici görevler veriliyor. Bunların hiçbiri kabul edilemez."

BELEDİYECİLİK Mİ YAPIYORLAR, YOKSA..?
" Belediyecilik; mevzuatla, planlama ile yapılır. Menderes'in bitmek tükenmek bilmeyen bir kaynağı var da biz mi bilmiyoruz. Yasa tanıyacaksınız, hak bileceksiniz! Adaletli olacak, bir de hesap vereceksiniz. Ben; hemşerilerimin 2014 yanılgılarını telafi edeceğini düşünüyorum. Çünkü, bu kadar müsrifliği ve  usulsüzlüğü kaldırmaları mümkün değil. 2019 yılı, bu kara tablonun sonu olacak. Eğer, bana görev evrilirse de görecekler. Şeffaf belediyecilik nasıl olur onlara öğreteceğiz. Her kesimi, her görüşü kucaklayarak, ayrım yapmadan hizmet nasıl verilir göstereceğiz."