GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2018 Cuma 09:08

CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından isimler gündeme gelmeye devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasında KOÇ Grubu CEO’su Levent Çakıroğlu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr Sedef Gidener de bulunuyor. 

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri öncesinde aday olmayacağını açıklamasından Sonra başlayan hareketli süreç devam ediyor. İlçe Belediye başkanları ve milletvekilleriyle birlikte birçok ismin gündeme geldiği CHP’de İzmir için yapılan değerlendirme de sürüyor. Henüz net bir isim üzerinde uzlaşılmasa da geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Başkan Kocaoğlu, büyükşehir ve ilçeler üzerinde değerlendirme yapmıştı. İkili arasındaki görüşmeden Kocağlu’nın sıcak bakacağı isim olarak İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ismi çıktı. 

Prof.Dr. Oyan kendisine resmî bir teklifin henüz yapılamadığı belirtse de adaylığa sıcak baktığının mesajını verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun masasında özel sektör deneyimi ve kadın aday formülünün de olduğu belirtildi . 

İHRAÇ EDİLDİ
CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun kadın aday olarak Dokuz Eylül Üniversitesi eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener’i de gündemine aldığı öğrenildi. Prof. Dr. Gidener, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Prof.Dr. Emin Alıcı döneminin devamı olarak seçimlerde birinci gelmiş fakat üçüncü sırada olan Prof. Dr. Mehmet Füzün atanmıştı. İki dönem bu görevi sürdüren Füzün daha sonra görevi Prof. Dr. Adnan Kasman’a devretti. Kasman aradan geçen zamanda görevden alınarak ihraç edildi. Yerine gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve üniversitenin 2002’de AK Parti kurulmadan önce öğretim üyesi de olan Prof.Dr. Nükhet Hotar atandı. Halen Hotar tarafından yönetilen üniversitenin fırtınalı akademik ve idari kadro değişimleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun masasında duran Prof.Dr. Gidener ise OHAL kapsamında son çıkan KHK ile üniversiteden ihraç edilmişti. Akademik camiada hükümet karşıtlığı ile bilinen Prof. Dr. Gidener’in mağdur olması medeniyle Kılıödaroğlu’nun masasında bulunan isimler arasına girdiği dile getiriliyor.

CEO BAŞKAN MI?
AK Parti’nin bakanlar kurulu atamasından Sonra gündeme gelen yerel seçimlerde “CEO Başkan” formülünün ardından özel sektör deneyimine CHP de önem veriyor. İş dünyası ve STK liderleri üzerinden nabzı yoklayan partinin gündeminde İzmir için farklı isimler yer alıyor. Parti içinde aktif olarak siyaset yapan belediye başkanları ve milletvekilleri dışına da çıkan Kılıçdaroğlu’nun masasına sürpriz bir isim daha geldi. İzmir’i yakından tanıyan Kişiler arasında bulunan KOÇ Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Levent Çakıroğlu’nun da değerlendirilmeye alındığı öğrenildi. AK Parti’nin İZTO Başkanı Mahmut Özgener üzerinde çalıştığı şu günlerde CHP’deki alternatif isimler arasında Çakıroğlu da yer alıyor. Grubun, Arçelik, Koltaş ve Migros gibi dev şirketlerinde yöneticilik yapan Çakıroğlu’nun 1990’lı yıllarda Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanlığı görevi bulunuyor. Kılıçdaroğlu ile meslektaş olan Çakıroğlu’nun geçmişten bu yana temaslarının bulunduğu da dile getiriliyor.