GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2016 Pazartesi 09:49

Büyükşehir’de yas günü: Azad Fazla’ya veda…

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Karabağlar ve Büyükşehir Meclis Üyesi Azad Fazla için Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törende yakınlarını gözyaşlarını tutamadı. Delican ve Kocaoğlu’ndan duygusal mesajlar geldi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Teşkilatı Cumartesi gecesi gelen haberle sarsıldı.

Büyükşehir ve Karabağlar Meclis Üyesi ve AK Parti grubu sözcüsü Azad Fazla geçirdiği kalp krizi sonucu evinde yaşamını yitirdi. Acı haber Fazla'nın ailesini, yakınlarını ve AK Parti teşkilatını yasa boğdu.

52 yaşında hayatını kaybeden Fazla, için bugün Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.



Belediye önündeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Ali Yiğit, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sendikacılar katıldı. Azad Fazla'nın çocukları Furkan ve Elvan Fazla ile babası Cemil Fazla, kardeşleri Lokman, Mehmet ve Yönetim Fazla da taziyeleri kabul etti.

HER İŞİ FAZLASIYLA YAPMASIYLA TANIDIK
Törende konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bu hüznü sizlerle paylaşmak beni çok duygulandırdı. O nedenle kelimeler boğazıma düğümleniyor. Azad ağabeyi tanıdığımdan beri her zaman saygısıyla, çalışkanlığıyla, soyası gibi verilen her işi fazlasıyla yapmasıyla tanıdık. Allah ondan razı olsun. Ailesine çok büyük bir onur bıraktı. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. İzmir çok büyük bir değerini kaybetti. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.



DÜRÜST BAŞKAN İMAJINI YAKIŞTIRDILARSA…
Delican’dan sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa bir konuşma yaptı. Azad Fazla ile ilgili anısını paylaşan Kocaoğlu, “Maalesef Azad Fazla arkadaşımızı kaybettik. Hem İzmir’in hem de ülkemizin çok fazla istifade edebileceği bir yaşta maalesef kaybettik ve ebediyete uğurluyoruz. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Azad Fazla ile uzun yıllardan bu yana birlikte çalıştık. Eğer bugün İzmir’de Aziz Kocaoğlu’na dürüst başkan imajını yakıştırdılarsa bunun düşüncesi de mimarisi de Azad Fazla’ya aittir. Birgün sabah evden gelirken yolda İzmir Sivil Toplum Platformu imzasıyla ‘dürüst başkan’ yazılı pankart gördüm. Bütün İzmir’i donatmış. Dedim ‘kim bu arkadaş?’  Bir müddet sonra Azad kardeşimi olduğunu öğrendim. Bizde de öyle bir emeği var. İşçi mücadelesinde, siyasi partimizde, bugün AKP’de önemli hizmetler yaptı. Genç yaşta kaybettik. Son derece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

CAMİDEN UĞURLANDI
Azad Fazla'nın cenazesi, Buca ilçesi Laleli Camii'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Azad Fazla'nın cenazesi için Laleli Camii'ne siyaset camiası ve yerel yönetimlerden çok sayıda kişi katıldı. AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Sırrı Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından CHP'li Yüksel Çakmur, AK Parti eski milletvekili Cemil Şeboy, başta olmak üzere İzmir'in siyaset ve yerel yönetimler dünyasında isimler son görevlerini yaptı. Fazla'nın kardeşleri taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası Fazla'nın cenazesi omuzlarda araca kadar taşındı. Fazla, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, işlerinin yoğunluğu nedeniyle cenazeye katılamadı. Bakan Yıldırım'ın yerine Başdanışmanı Ömer Sertbaş cenazede hazır bulundu.

FAZLA’NIN YERİNE HANGİ İSİMLER GELDİ?
Karabağlar Belediyesi’nde Fazla’dan boşalan meclis üyeliği koltuğuna İsmail Taş oturacak. Aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyesi olan Fazla’nın vefatının ardından bu görev Karabağlar Meclis Üyesi Kadir Tezel’in olacak.