GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2024 Çarşamba 18:28

Büyükşehir'de çifte kredi onayı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumunda İZTARIM ve ESHOT’un kredi teklifleri gündeme geldi. AK Parti ve MHP’li üyeler İZTARIM’ın kredi talebine ‘ret’ oyu verirken, ESHOT’un kredi talebi ise oy birliğiyle kabul edildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı olağan meclisinin 2’nci oturumu gerçekleştirildi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Meclis’e Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

Meclis gündeminde Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan şirketlerin kredi talepleri yer aldı.

İZTARIM’IM KREDİ ÖNERİSİNE OY ÇOKLUĞU
İzmir Büyükşehir Beleidyesi'nin iştiraklerinden olan ve son dönemlerde yaşanan ‘tahsis’ tartışmaları ile gündeme gelen İZTARIM A.Ş için komisyonlara gönderilen 45 milyon TL’lik kredi talebi meclise sunuldu.  Yatırım  ve sermaye işleri için tutarın gerektiği belirtilen raporda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kefaleti önerisi AK Parti ve MHP’li üyelerin ‘ret’ CHP ve İYİ Partili isimlerin ‘kabul’ oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis üyelerinin onayına sunulan ilgili gündem maddesi meclis gündeminde de oy çokluğu ile kabul edildi.

ESHOT’UN 690 MİLYONLUK TALEBİNE OYBİRLİĞİ
Otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla harekete geçen ESHOT, yeni yılda 690 milyon TL’lik kredi çekmek için meclisten onay talep etmişti. Komisyonlara gönderilen ilgili gündem maddesi komisyonlardan oy birliği ile geldi. Meclis üyelerinin onayına sunulan ilgili madde meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.