GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Ocak 2016 Salı 17:21

Büyükşehir’de TİS süreci tıkandı: Sendika Başkan’a gidecek

DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren ve anlaşma sağlanamayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden yine sonuç çıkmadı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Şirketi’nde 17 ayrı biriminde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli işçinin sonucunu sabırsızlıkla beklediği Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde süreç tıkandı.

Sendika, yüzde 25 zam ve işçiler arasındaki ücret farkının kapanması taleplerine karşılık bulamıyor.

Bugün yapılan görüşmede belediye, tam ücret alanlara yüzde 8 zammı tekrarlarken, yüzde 20 eksik çalışanlara verdikleri yüzde 10 teklifi yüzde 11’e çıkardı, yüzde 40 eksik çalışan işçilere ise, 2016 yılı enflasyonuna +1 önerdi.

Teklifi kabul etmeyen sendika, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talep edecek.

GÖRÜŞMELERİN MASADA BİTMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ
Görüşmelerin masada bitmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, “Şirketle yaptığımız görüşmeler bugün sonuçlandı. Teklifi kabul etmedik. Biz elimizden geleni yaptık. 22 Ocak’ta yasal olarak arabulucuya gitmemiz gerekiyor. Ama bu bir daha görüşülmeyecek anlamına gelmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan randevu talep edip, uygun bir dille taleplerimizi aktaracağız. Biz bu görüşmelerin masada bitmesi gerektiğine inanıyorduk. Tabii ki yasal haklarımızı da kullanacağız ama istediğimiz masada bitmesidir. Büyük sorunlar kalmadı, biraz daha yaklaşırlarsa bu işin biteceğine inanıyorum” diye konuştu.