GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2021 Cuma 11:03

Büyükşehir'de 'Alpaslan Türkeş' gündemi: Komisyon ne karar verdi?

Kiraz Belediye Meclisi tarafından Kasım 2020 tarihinde onaylanan ve ilçe sınırları içerisinde yeni açılan yola Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum başkanı Alparslan Türkeş'in ismi verilmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu tarafından kabul edildi. Büyükşehir Meclisi'nde yaşanan sorunlar nedeniyle komisyonlara geri gönderilen ilgili gündem maddesi, Hukuk Komisyonu'ndan yeniden oy birliği ile Meclis'e gönderildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum başkanı Alparslan Türkeş'in ismini ölümsüzleştirmek için ilçe Belediye Meclisi'nden yeni açılan bir yol için Türkeş isminin verilmesi önerisinde bulunmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Tarafından Hukuk Komisyonu'na gönderilen ilgili madde içi komisyon üyeleri kararını verdi. Kiraz Belediye Meclisi'nin talebini inceleyen komisyon üyeleri merhum Alparslan Türkeş'in isminin, Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola verilmesi önerisini oy birliği ile kabul edilmişti.

CHP'nin Grup Toplantısı'nda Meclis Üyeleri'nin 'ret' oyu kullanması yönünde karar çıkarken, komisyondan oy birliği ile gelen konunun 'komisyonlara iade edilmesi' kararı verilmişti.

KOMİSYON SON KARARINI VERDİ
Kararı yeniden görüşen Hukuk Komisyonu, Kiraz Belediye Başkanlığının  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gösterilen Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesinin oybirliği ile uygun bulundu belirtildi.