GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2021 Cuma 10:27

Tartışma bitti... 'Mustafa' ismi 'Tatlı'ya bağlandı!

Konak’ın Mersinli Mahallesi’nde bulunan bir sokağa "Tatlı Mustafa" isminin eklenmesi talebi Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu tarafından oybirliği ile reddedilmişti. Büyükşehir Meclisi tarafından yeninden komisyona sevk edilen madde hakkında karar veren Hukuk Komisyonu üyeleri ise, ‘Tatlı Mustafa’ isminin aynı sokak üzerinde anıtsal bir objede anı ismi olarak yaşatılması kararını verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – ‘Tatlı Mustafa’ lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından’ın adı Konak Belediyesi tarafından ailesinin yaşadığı sokağa verilmişti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un bizzat açtığı sokak için isim değişikliği önerisini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından kararın incelenmesi için talep Hukuk Komisyonu'na gönderilirken, komisyon sokağa "Tatlı Mustafa" isminin eklenmesi talebini oy birliği ile reddetmişti.

Komisyon kararı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirilirken, Büyükşehir Meclis Üyelerinin onayına sunulan ilgili gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara geri iade edilmişti.

ANITSAL BİR OBJE YAPILACAK
Hukuk Komisyonu'na iade edilen ve yeniden görüşülen 'Tatlı Mustafa' ismi için ise komisyonlardan kritik bir karar çıktı. Komisyon üyeleri 'Tatlı Mustafa' isminin verilmesi planlanan sokağa, isminin verilmesini yeniden reddederken, ‘Tatlı Mustafa’ isminin aynı sokak üzerinde anıtsal bir objede anı ismi olarak yaşatılması önerisi Hukuk Komisyonu üyeleri tarafından oy birliği ile kabul etti.