GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mart 2023 Pazar 09:50

Büyükşehir’de 11 bin kişiyi ilgilendiren o ihale iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ Şirketi’nde çalışan binlerce işçiyi gıda kartı ihalesinin sendikanın talebi üzerine iptal edildiği öğrenildi. Sendika, en düşük teklifi veren iWALLET isimli firmanın anlaşmış olduğu ve ortakları arasında AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın da olduğu Başdaş Market’lerin kent genelinde yaygın olmaması gerekçesiyle iptal edilmesini istemişti.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ şirketi bünyesinde çalışan yaklaşık 11 bin işçi ve ailesinin kullanacağı gıda alışveriş kartı ihalesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İhaleye aralarında Sodexo, Multinet, A101, BİM, Hanifi Pehlivanoğlu ve iWALLET’in olduğu 7 firma katılırken en düşük teklifi veren  iWALLET’in verdiği öğrenilmişti. Yine edinilen bilgilere göre ise  iş insanı Harun Soylu’ya ait firmanın ise gıda kartlarının kullanımı için ortakları arasında AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın da olduğu Başdaş Marketleri ile anlaşmıştı.

SENDİKA’DAN İHALEYE VETO!
İhale sonuçlarının ortaya çıkması sonrası harekete geçen İZENERJİ’de örgütlü Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler ihalenin işçilerin ikametgâh ve çalışma yerleri göz önüne alınarak İzmir genelinde yaygın bir firmaya verilmesi istemişti.

İPTAL KARARI
Sendikaların, İZENERJİ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin ardından ihalenin iptal edildiği öğrenildi. Şubeler tarafından işçilere gönderilen bilgilendirme notunda yenide “13 Şubat 2023 tarihinde İZENERJİ şirketimiz tarafından yapılan Gıda Kartı ihalesinin iWALLET Şirketi tarafından kazanıldığı 07.03.2023 tarihinde Toplu İş Sözleşmesi otururumunda tarafımıza iletilmiştir. iWALLET şirketininde Başdaş markete indirgedeği anlaşma sonrasında 9 Nolu Şube Yönetimi olarak İZENERJİ şirketine üyelerimizin yaşayacağı zorluk göz önünde bulundurularak itiraz yazımızı iletmiştik. Üyelerimizin alışverişini rahatlıkla yapabilmesi için Ulusal ve daha yaygın şube ağı olan kurumsal bir market ile anlaşılmasını ve Başdaş Marketi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi 13.03.2023 tarihinde saat 15:00' da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış KARCI ile yaptığımız görüşmede kendilerine iletmiştik. Yaptığımız görüşmeler ve mücadelemiz sonrasında 24.03.2023 (Dün) İZENERJİ Şirketi tarafından 13.02.2023 tarihinde yapılan Gıda Kartı ihalesi İPTAL edilmiştir. Bilgilerinize...” ifadeleri yer aldı.

GIDA KARTI HAKKINDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ’de örgütlü olan Genel İş İzmir Şubeleri arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde yer alan gıda alışveriş kartına şu anda aylık olarak 408 TL yükleniyor. Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masada yer alan maddede işçilerin üyesi olduğu İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler aylık olarak 2 bin TL talep etti. Yakın zamanda yeni bir ihaleye çıkılması bekleniyor.