GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 19:18

Büyükşehir adayı Dağ'dan CHP'ye gönderme: İzmir'i parti içi klikler yönetmemeli!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı’da vatandaşlarla buluştu. Dağ, “İzmir’in, parti içlerindeki siyasi kliklerin yönetmek zorunda kalacağı bir şehir olmaması gerekiyor. Bunu da ifade ettik. Aynı zamanda İzmir’de bizi polemikler içinde, tartışmalar içinde, birtakım siyasi laflar içinde görmeyeceksiniz, bizi sadece İzmir’e hizmet eder noktada göreceksiniz dedik" ifadelerini kullandı.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ – 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, vatandaşlarla buluşmalarına devam ediyor. Bayraklı’da vatandaşlarla bir araya gelen Dağ, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

İŞİMİZ TAMAMEN İZMİR
CHP adaylarının sürpriz olarak yorumlanmasını AK Parti cephesi olarak nasıl değerlendirildiği sorusuna yanıt veren Dağ,  “Ben ilk günden itibaren şunu söyledim: Biz bundan sonra sadece İzmir’i düşüneceğiz, İzmir’i konuşacağız, sadece İzmir için çalışacağız. İzmir’in, parti içlerindeki siyasi kliklerin yönetmek zorunda kalacağı bir şehir olmaması gerekiyor. Bunu da ifade ettik. Aynı zamanda İzmir’de bizi polemikler içinde, tartışmalar içinde, birtakım siyasi laflar içinde görmeyeceksiniz, bizi sadece İzmir’e hizmet eder noktada göreceksiniz dedik. Bunu da aynen devam ettiriyoruz. İşimiz tamamen İzmir. Gücümüz, 4 buçuk milyon hemşehrimiz. Bu yolda devam ediyoruz. Rakiplerimizi göz ucuyla tabii ki takip ediyoruz ama bizim için önemli olan 4 buçuk milyon hemşehrimizle hemhal olarak bu süreci devam ettirmektir. Ona göre bakıyoruz ona göre yol yürüyoruz” diyerek yanıt verdi.

BU ŞEHRİN HER YERİNDE İZİMİZ VAR
Dağ, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 5 yıllık Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapmış Cemil Tugay’ın gösterilmesini şu sözlerle değerlendirdi: 

"Ben tamamen İzmirli hemşehrilerimizle 12 yıllık milletvekilliğimiz, ondan önce de 5 yıllık gençlik kolları sürecimiz var. Bu şehrin her yerinde bıraktığımız izler var. Bu izler üzerinden önümüzdeki 5 yılda da hep beraber yepyeni izler bırakma hedefindeyiz. Buna göre yol alıyoruz. Onun dışındaki noktalar bizim için gündemimizde olan şeyler değil.”
Dağ, CHP’nin ‘İzmir daha ileriye’ sloganını nasıl bulduğu sorusu üzerine “Bu bir kampanya. Kampanya sürecinde sloganlar başlar, sonra değişir. Bizim de önümüzdeki süreçte, bu aşama aşama yaptığımız işler. ‘Başarabiliriz’ ile başladık, farklı bir şekle de önümüzdeki günlerde dönüşecek. Herkes kendine göre bir kampanya oluşturur. Ben de Tanıtım ve Medya Başkanı olarak bu konuda iyi olduğumu da düşünüyorum açıkçası. En azından slogan, kampanya, kampanyanın süreci, müzik… Sevdik sevdalandık müziği… Hemen hemen Türkiye’nin her yerinden, İzmir’in her yerinden beğeniler alıyoruz. İzmir’e bağlandık” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLERLE GÖNÜL BİRLİKTELİĞİMİZ VAR
Dağ şunları söyledi:
“Gayet iyi. İzmir ile gayet iyi bir uyumumuz var. Dün Balçova’ya gittiğimizde de aynı muhabbeti gördük. Bugün sabah Menemen’de, Bayraklı’da da… geçen Güzelbahçe’de… Oy vermeyecek lan bile muhabbetini söylüyor. Bu da biiz memnun ediyor, mutlu ediyor. Onlar da gayet güzel diyalog oluşturuyoruz, İzmir’i konuşuyoruz. İzmirli hemşehrilerimizle gönül birlikteliğimiz var. Bizim de derdimiz hep gönle girmek. Hep söylüyorum ve söyleyeceğim ve hayata da geçireceğim. Biz sadece klasik belediyecilik hizmetleri yapan belediye başkanı olmayacağız. Klasik belediye hizmetlerini de yapacağız ama onun dışında bu sokaklarda yürüyen, engelli olan varsa o engellinin annesinin babasının bizden bir isteği varsa onu çözen, sağlıkla ilgili bir sorun varsa çözen, tayin işi varsa, mağdurdur, aile birliği yoktur bunu da çözen… Biz açıkçası ‘Şehr-i emini’ lafını boşta bırakmak istemiyoruz. Tam bir şehr-i emini olmak istiyoruz. Hemşehrilerimizin her anında yanında olmak istiyoruz.  Bunu da bugüne kadar milletvekilliğimizde sağlamaya çalıştık, mesaimizin yarısı Ankara yarısı burasıydı. Şimdi mesaimizin tamamı İzmir’de olacak.”