GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2021 Cuma 12:55

Büyükşehir ‘130 metre olmaz’ dedi… Gökdelenlere ‘Kadifekale’ ayarı!

İzmir’in Konak ilçesinde yapılması Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesi ile ilgili olarak Konak Belediye Meclisi yüksekliği 159 metreden 130 metreye düşürmüştü. Büyükşehir Belediyesi komisyonlarına sevk edilen proje bu kez 84 metreye düşürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Yeşildere’de bulunan İş insanı Azat Yeşil’e ait gökdelen alanının da 64 metrede kalması karara bağlandı. Kararların Kadifekale siluetinin bozulmaması amacıyla alındığı belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Uzun süre kent gündemini meşgul eden ve Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu yere Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

Konak Belediye Meclisi tarafından 159 metreden 130 metreye düşürülen gökdelen projesi Büyükşehir Belediyesi komisyonlarına havale edilmişti. Komisyon yaptığı değerlendirmede gökdelen projesinin Hilton’n yüksekliğini geçmemesi yönünde karar kıldı. Buna göre 130 metre olarak belirlenen yükselik 84 metreye indirildi.

Ayrıca Yeşildere üzerinden bulunan ve İş İnsanı Azat Yeşil tarafından yapılması planlanan gökdelen projesinin de 64 metreye indirildiği belirtildi.

Komisyon tarafından verilen kararda “İzmir Körfezi, Cumhuriyet Dönemi kent merkezi ile tarihi kent merkezi (Kemeraltı) ve Kadifekale (Pagos) Tepesi görünüm alanındaki bölgenin siluetini olumsuz yönde etkileyeceği anlaşıldığından, Kadifekale (Pagos) Tepesinin görünümünün kısıtlanmaması için kent siluetine yönelik topoğrafik analizler ve bakı noktalarına ilişkin yapılan yükseklik analizleri sonucunda söz konusu kat yüksekliklerinin değiştirilmesi uygun görülmüştür” denildi.