GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Eylül 2024 Perşembe 13:49

Bursalı’dan belediye başkanlarına sitem: Hiçbiri geri dönmedi!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, belediyelerin SGK borçlarının tahsiliyle ilgili kararı değerlendirirken, seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve 30 ilçe belediye başkanına tebrik yazısı gönderdiğini açıkladı. Bursalı, “Mesajımda,  İzmir ve ilçemiz için hangi talep varsa, nasıl bir beklenti varsa, bir İzmir milletvekili olarak emrinize amadeyim, diye yazdım. Maalesef geri dönen olmadı” açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Bursalı, belediyelerden SGK borçlarını ödemeleri konusunda alınan karar ve bu karar sonrası gelişmeleri değerlendirirken, İzmirli belediye başkanlarına da sitemde bulundu. Belediye başkanlarına tebrik mesajı gönderdiğini ancak karşılık göremediğini söyleyen Bursalı, “İzmir için, ilçemiz için hangi talep varsa, nasıl bir beklenti varsa, bir İzmir milletvekili olarak, hiçbir parti kimliği taşımaksızın  emrinize amadeyim, diye yazdım. Maalesef geri dönen başkan olmadı” dedi.

AYNI İŞLEM, AK PARTİLİ BELEDİYELERE DE YAPILIYOR
SGK borçlarının ödenmesi kararıyla belediyelerin zor durumda bırakılmak istendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Milletvekili Şebnem Bursalı, şu görüşlere yer verdi:

 “Geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla Danışma kurulu’nda beraberdik. SGK borçları konusunu konuşma imkanımız oldu. Sanıyor musunuz ki, sadece CHP’li belediyelere böyle bir işlem yapılıyor? AK Partili belediyeler de var, MHP’li, DEM’li de var, hepsi var. CHP’li belediyelerin daha çok borcu varsa, onların borcu daha çok gündeme geliyor olabilir. AK Partili hangi belediye çıkıp da isyan ediyor? Çıkıp konuşuyorlar, bizden borcumuzu ödememizi neden istiyorsunuz? Eee borcun var! Bu borç devlete, şahsa değil. Ödeyeceksin kardeşim! Devlete olan borç, 85 milyon insana olan borçtur. İster CHP’li olun, ister AK Partili olun, hepsine uygulanıyor.”

BAŞKANLARA “İZMİR İÇİN EMRİNİZE AMADEYİM, DEDİM” AMA…
Milletvekili Şebnem Bursalı, “Belediye başkanlarından sizi arayıp talepte bulunan oluyor mu?” sorusunu da yanıtladı:

“ Seçimlerden sonra tüm belediye başkanlarına yazılı olarak, hem tebrik mesajımı ilettim, hem de her konuda İzmir’in, ilçemizin, sorunlarının çözümüne katkı koymak istediğimi bildirdim. Sadece kendi seçim bölgemin değil, İzmir Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkanlarıma gönderdim o yazıyı. Çünkü ben İzmir milletvekiliyim. İzmir için, ilçemiz için hangi talep varsa, nasıl bir beklenti varsa, bir İzmir milletvekili olarak, hiçbir parti kimliği taşımaksızın  emrinize amadeyim, diye yazdım. Geri dönüş olmadı. 9 Eylül törenlerinde hem Büyükşehir Belediye başkanımızla ve birkaç ilçe belediye başkanımızla sohbetim oldu. Henüz benden bir talepleri olmadı. SONSÖZ TV stüdyosundan bu çağrımı tekrar etmek istiyorum, sizin aracılığınızla. İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı olarak hangi ilçe ve neyle ilgili olursa olsun, belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, tüm belediye başkanlarımızın, dolayısıyla İzmir’imizin emrinde olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Ankara ile ilgili herhangi bir bürokrasiyle ilgili süreçle ilgili, yatırımlarla ilgili, İzmir’e dair yapmamız gereken her şeyi yapmaya hazırım.  Hiçbir AK Partili milletvekili, belediye başkanlarından gelecek taleplere karşı duyarsız olmaz. Geçmişte de olmadı. Mesela Tunç Soyer, desteklerinden dolayı Hamza Dağ’a teşekkür etti. Biz üzüm yemek derdindeyiz, bağcıyı dövmek değil. Önceliğiniz bağcıyı dövmek olursa da üzüm yiyecek olanlar biraz eziliyor.”