GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2016 Cuma 19:22

Buca'da gündem iş güvenliği: Öztekin uyardı, Piriştina...

Başkanvekili ve katip üyelerin seçildiği oturumda AK Partili Öztekin’den ‘marangozhane’ için iş güvenliği uyarısı geldi. Başkan Piriştina, bu durumun kabul edilemeyeceğini acilen önlem alınacağını ifade etti.

EGEDESONSÖZ – Buca Belediye Meclisi ilk oturumu Başkan Levent Piriştina idaresinde gerçekleşti.

Oturumda başkanvekilleri ve katip üye seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimde CHP’den 1. başkan vekili Aydoğan Hepdemirgil aday gösterilirken, AK Parti’den ise 2. başkan vekili olarak İsmail Akmeşe listeye yazıldı. Oylama sonucunda Hepdemirgil, 29 Akşeme 24 oyla göreve getirildi.

Divan Katibi Asil Üyeliğine Nehir Fırtına, Canan Aydemir Özkara ve Zeynep Şen seçildi. Daha sonra da AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle komisyon üyeleri seçildi.

ÖNLEM ALINSAYDI
Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Meclisi Üyesi Adnan Öztekin’den güvenlik eleştirisi geldi.

Buca Belediyesi tarafından faaliyete alınan ‘marangozhane’de işçilerin güvenlik tedbiri almadan çalıştığını gösteren fotoğrafları Başkan Piriştina’ya veren Öztekin işletmeyi takdir ettiklerini söylerken güvenlik sorunu üstünde durdu.

Öztekin, “Hepimiz inşaat şantiyesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Serkan Kaya kardeşimizi hatırlıyoruz. Bu ihmaller yapılmasın, bunlara önlem alınması gerekiyor. Bari fotoğraf çektirirken göstermelik olsa da tedbir alın” diye konuştu.

PİRİŞTİNA: BU DURUM KABUL EDİLEMEZ
Piriştina, bu durumun kabul edilemeyeceğini ve hemen önlem alınacağını belirterek, “Göstermelik diye bir şey olamaz. Doğru olan neyse gereken yapılır. Doğru bir şey değil tabi ki. Bunun için gereken neyse yapılır” diye yanıt verdi.

PİRİŞTİNA AÇILIŞLARA DAVET ETTİ
Öte yandan oturumda Başkan Piriştina’dan AK Partili üyelere davet geldi.

Piriştina, Buca Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesislerin açılışlarına AK Partililleri de davet etti ve “Bu tarz organizasyonlarda sizi de görmek istiyoruz. Açılışlara geldiğiniz zaman oradaki insanların sevinçlerini göreceksiniz. Kadınlar çocukların sarılmasını göreceksiniz. O zaman bazı düşüncelerinizin değişeceğine inanıyorum” dedi.

BİZİ RENCİDE EDİCİ KONUŞMALAR YAPILIYOR
AK Partili Paşa Çelebi söz alarak, “CHP’liler tarafından konuşma kürsüsünde AK Partilileri rencide edici açıklamalarda bulunulduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret edildiği için sosyal tesis açılışlarına katılmadıklarını söyledi. 


Çelebi’ye cevap veren Piriştina, “AK Partililere herhangi bir küçük düşürücü ve rencide edici herhangi bir açıklamada bulunmadık. Kesinlikle hakareti doğru bulmuyorum. Zaten orada da hakaret edilmemiştir” şeklinde görüş belirtti.